- Reklama -

Jágr i Židlický bodovali, Devils ale v nájezdech opět prohráli

- Reklama -

Samostatné nájezdy byly pro hokejisty New Jersey v loňském ročníku kritickou disciplínou a zatím to vypadá, že ani letos se to nezmění. Devils včera prohráli pátý ze šesti rozstřelů, když podlehli New Yorku Islanders 2:3. V součtu s minulou sezónou ztratili Ďáblové už osmnáct zápasů, které rozhodovala penaltová loterie.
Přitom hosté měli zápas výborně rozehraný, od 13. minuty vedli zásluhou přesilovkové trefy Marka Židlického. Střeleckou parketu mu připravili Scott Gomez a Jaromír Jágr. Všichni tři jmenovaní měli prsty i v druhé brance Devils, která padla o tři minuty později. Jejím autorem byl Gomez, čeští hokejisté si připsali asistenci.
Islanders se ale v dalším průběhu hry vzepřeli osudu. V úvodu druhé části je vrátil do utkání Josh Bailey a v čase 50:45 vyrovnal Matt Martin. V nájezdech se prosadil pouze jeden z pěti hráčů Devils, když na úspěšný pokus Kylea Okposa odpověděl ve druhé sérii Gomez. Bonusový bod tak zajistil domácím až Bailey. Islanders uspěli i ve svém šestém rozstřelu v sezóně.
Pittsburgh porazil Tampu Bay 4:2. S nepříjemným soupeřem si Penguins poradili i bez svého nejlepšího hráče Sidneyho Crosbyho, který nemohl nastoupit kvůli příušnicím. Zřejmě ze stejných důvodů chyběl na ledě i jeho spoluhráč Beau Bennett.
Oporou Tučňáků byli tentokrát hráči tzv. druhého sledu. První hvězdou utkání byl vyhlášen Steve Downie, jenž si připsal gól a asistenci. Za ním následovali dvaadvacetiletý křídelník Bryan Rust a o rok starší zadák Brian Dumoulin, oba včera slavili první zápisy do střelecké listiny.
Hokejisté Buffala porazili v utkání plném zvratů Ottawu 5:4 po samostatných nájezdech a připsali si šestou výhru za sebou na domácím ledě. Něco takového se jim naposledy podařilo v lednu 2007. Sabres v zápase prohrávali 0:1 a 3:4, do prodloužení poslal oba týmy Brian Flynn (1+1), jenž tři a půl minuty před koncem srovnal na 4:4.
Duel nakonec dospěl až do samostatných nájezdů a forvard Buffala Matt Moulson byl při nich jako jediný úspěšný. Stejný hráč skóroval i v základní hrací době. Triumf Sabres kalí ztráta útočníka Torreyho Mitchella, který se zranil v první třetině při blokovaní střely obránce Sens Erika Karlssona.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -