- Reklama -

Jak v Moliérovi. Z Neuvirtha udělali zdravého nemocného

- Reklama -

Michal Neuvirth, který ze zdravotních důvodů nedochytal středeční zápas Philadelphie v Bostonu, byl o tři dny později oficiálně zapsán na listinu zraněných. Podle pravidel daných kolektivní smlouvou to znamená, že český hokejista se bude moci objevit v akci nejdříve ve čtvrtek, kdy Letci hostí New Jersey. Brankářská dvojka Flyers ale v neděli naplno trénovala.
„Dneska se cítím opravdu dobře. Moc dobře se mi bruslilo,“ sdělil zpravodaji televizní stanice CSN rodák z Ústí nad Labem. „Já jsem nerozhodl, že ze mě udělali maroda.“
Neuvirth odstoupil z duelu s Medvědy po první třetině kvůli ‚zranění v horní části těla‘, jak oficiálně popsali jeho problémy zástupci klubu. Objevily se spekulace, že se jedná o otřes mozku, protože v 18. minutě zasáhl českého gólmana holí do masky Patrice Bergeron zakončující přesilovkovou kombinaci Bruins. Vedení Flyers odmítá záležitost více komentovat a stejně se k ní staví i Neuvirth.
„Nejsem oprávněn k tomu cokoliv říkat,“ odtuší jen zraněný gólman.
Neuvirth je sice formálně brankářskou dvojkou Philadelphie, ale statisticky je na tom mnohem lépe než jeho kolega Steve Mason. Během 193 minut inkasoval z  95 střel pouze pětkrát, což mu zaručuje průměr 1,55 gólu na zápas a úspěšnost zákroků 94,7 procenta. Navíc se stal teprve druhým gólmanem v klubové historii, jenž zahájil své působení u Letců dvěma shutouty.
Po dobu Neuvirthovy absence kryje Masonovi záda veterán Jason LaBarbera, který byl v sobotu povolán z farmy v Lehigh Valley.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -