- Reklama -

Je to jako manželství, řekl ke spolupráci s Hartleym generální manažer Flames

- Reklama -

Trenér Bob Hartley prodloužil v Calgary spolupráci o dalších několik let. Smlouva signalizuje, že zkušený kouč a generální manažer Brad Treliving mohou fungovat bok po boku. Kouč nepřicházel do Calgary pod vedením Trelivinga, manažer se ale další spolupráci nebrání. Smlouva může z Hartleyho udělat jednoho z nejdéle sloužících trenérů v Calgary.
Ten přišel do kanadské metropole v době působení generálního manažera Jaye Feastera v prosinci 2012. Rozumí si však i s novým šéfem. „Dívám se na to trochu jako na manželství,“ řekl Treliving ve středu ve Scotiabank Saddledome reportérům. „Projdete si obdobím randění, poznáte, jak se druhá strana chová, jaké má DNA, jak funguje,“ rozesmál přítomné.
„U mě nešlo o nic jiného než ohromení tím, jak Bob pracuje,“ složil podřízenému poklonu. „Jeho nasazení, pracovní morálka, energie, čas, který dává týmu, aby ho dostal, kam chceme. Je to konzistence, které si vážím.“
Calgary se nedostalo do play off pět sezón. Letos začalo mnohem lépe a dlouho drželo přední pozice ve své divizi. Teď Plamenům trochu dochází dech. V úterý prohrály šestý zápas v řadě. Hartley drží bilanci 17 výher, 14 proher a dvou porážek v prodloužení. Od chvíle svého nástupu do klubu má bilanci 71 – 79 – 13.
„Pevně věřím v lepší výsledky,“ říká Treliving. „Každý umí být námořníkem, když je moře klidné. Chce to správné vedení, chce to vytrvalost, když se voda rozbouří. Chce to někoho, kdo v takovém okamžiku umí loď řídit. Věřím, že takového člověka máme. Je to jasný vzkaz kabině, že Bob není trenérem na pár dnů, ale že s ním půjdeme kupředu.“
Oznámení prodloužení spolupráce s Hartleym přišlo jen dva dny poté, co Edmonton oznámil vyhazov trenéra Dallase Eakinse. Oba kluby působí ve stejné provincii a jsou odvěkými rivaly. Podle slov Trelivinga byla dohoda finalizována ve středu, obě strany však odmítly o délce spolupráce hovořit.
Hartley je trenérem Colorada z roku 2001, kdy došel s Lavinou až ke Stanley Cupu. Památný příběh Raye Bourquea si jistě vybavíte. S jednáním o nové smlouvě mu pomohl tehdejší spolupracovník z managamentu Avalanche Francois Giguere, který dnes pracoval pro Hartleyho jako agent. Trenér mu vděčí za klid na práci, protože se nechtěl jednáními v průběhu sezóny rozptylovat.
„Probíhalo to uprostřed sezóny, bylo fajn, že jsem nebyl součástí jednání. Mohl jsem se tak soustředit na vyhrávání zápasů, to je přece moje práce. Připravovat tým, být na lavičce, na trénincích, pracovat s chlapy. To je můj denní chleba,“ poděkoval Giguerovi za pomoc Hartley.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -