- Reklama -

Jezdci vykročili do finále Východní konference správnou nohou, Tampě nepomohla ani branka Paláta

- Reklama -

Hokejisté New Yorku Rangers zvítězili v úvodním finále Východní konference play off National Hockey League nad Tampou Bay 2:1. Rozhodující gól vstřelil za stavu 1:1 dvě a půl minuty před vypršením základní hrací doby kanadský centr Dominic Moore, jenž byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu.
„Soupeř má v týmu několik šikovných hráčů, proto musíme hrát disciplinovaně. V poslední třetině jsme hráli zbytečně moc oslabení. Ocitli jsme se v těžké situaci, ale zvládli jsme to. Dominic vstřelil důležitý gól. Je to dobrý začátek, ale soupeř má kvalitní tým a bude to ještě hodně těžké,“ uvedl gólman Rangers Henrik Lundqvist.
Jezdci neporušili tradici, když i třináctý zápas, který v letošním nadstavbové části soutěže odehráli, skončil rozdílem jedné branky. „Prostě se celých šedesát minut držíme našeho herního plánu, od něhož jsme se nikdy neodchýlili. Myslím si, že právě to nám pomáhá vyhrávat vyrovnané zápasy,“ sdělil obránce Dan Girardi.
Skóre odpoledního klání v aréně Madison Square Garden otevřel Derek Stepan. Čtyřiadvacetiletý útočník Jezdců zvedl diváky ze sedadel necelých třináct sekund před druhou sirénou. Stepan překonal gólmana Bena Bishopa dorážkou zablokované střely Chrise Kreidera z mezikruží.
Hosté srovnali krok v čase 46:45, nulu na kontě Henrika Lundqvista umazal Ondřej Palát. Český forvard zakončil pohlednou přesilovkovou kombinaci ranou bez přípravy z pravého kruhu na vhazovaní umístěnou do bližšího horního rohu domácí svatyně.
„Soupeř vyrovnal po perfektní akci a pěkné střele, ale nás to nerozhodilo. Zachovali jsme klid a trpělivě pokračovali ve své hře,“ komentoval inkasovanou branku Girardi.
O čtvrté výhře Blueshirts v řadě poté, co ve druhém kole play off otočili sérii s Washingtonem z 1:3 na 4:3 na zápasy, rozhodla šťastná branka v závěru utkání. Kevin Hayes obkroužil branku a z levé strany nahazoval puk do ohně před Bishopa. Kotouč se pak od nohy tísněného Dominica Moorea odrazil do sítě.
Čtyřiatřicetiletý rodák ze Sarnia se v letošním play off trefil vůbec poprvé, zatímco Stepan a Palát už čtyřikrát. Patnáct sekund před třetí sirénou mohl Moore přidat ještě jeden zápis do střelecké listiny, ale při power play soupeře orazítkoval jen tyčku opuštěné klece Lightning.
„Na konci utkání jsme dostali trochu náhodný gól, ale to se v hokeji stává, když nahazujete puky před branku. V průběhu zápasu jsme se zlepšovali. Určitě jsme takhle začít nechtěli, ale doufáme, že se nám podařilo rozpohybovat nohy a nyní již víme, co můžeme v příštím utkání čekat,“ sdělil kapitán Bolts Steven Stamkos.
„Jen se snažíte držet tým ve hře tak dlouho, jak jen to jde,“ řekl Bishop. „V přesilovce jsme odvedli dobrou práci a dali jeden gól. V závěru utkání rozhodl jeden nešťastný odraz, s tím nejde moc udělat a soupeř se ujal vedení v sérii.“
Druhé utkání je na programu v pondělí znovu v New Yorku.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -