- Reklama -

Kačeří letka útočí i z druhé vlny

- Reklama -

O útočnících Ducks se není třeba příliš rozepisovat. V první desítce kanadského bodování play off najdeme tři, Ryan Kesler příliš nezaostává. Soupeři Kačerů – momentálně tedy Chicago – se ovšem musí obávat i mužů, kteří ofenzívu nemají primárně v popisu práce. Anaheimští obránci nasbírali letos během vyřazovacích bojů už 42 bodů. O jedenáct více než Jestřábi a také víc než oba finalisté Východní konference, přestože ti mají odehráno o dost zápasů více.
„Hlavním důvodem našich úspěchů v play off je, že skórují všechny čtyři řady a také že máme lidi vzadu, z nichž každý dokáže čas od času přiložit ruku k dílu,“ vysvětluje Cam Fowler. „Ostatní týmy jsou potom v defenzívě pod větším tlakem, když vědí, že si nemůžou dělat starosti jenom se třemi útočníky, ale také s druhou vlnou. A tou může klidně být obránce, který je v hierarchii až čtvrtý.“


Na podobné téma:


V minulé sezóně byl rodák z Windsoru největší hrozbou z obránců Ducks v základní části i v play off, letos přenechal nejvyšší pozice statistik spoluhráčům. Sami Vatanen má deset bodů, Hampus Linholm devět, následují osmibodoví Fowler s Francoisem Beaucheminem. Aby toho nebylo málo, do patnáctky nejproduktivnějších beků nadstavbové fáze NHL se vejde i Simon Despres se sedmi body. Jediný Clayton Stoner zatím ofenzívu nepodpořil vůbec, ale od něho to nikdo nežádá.
„Podpora zezadu je důležitou součástí naší strategie,“ potvrzuje trenér Bruce Boudreau. „Tak tomu ostatně bylo po celý rok, jen si toho lidé tolik nevšímali. Měli tušení, kdo je Cam Fowler, ale Sami nebo Hampus nebyli považovaní vyloženě za ofenzivní obránce. Oni ale umějí rozdávat puky a podporovat útok. Když se podíváte na jejich čísla, pět ze šesti beků je dost nahoře.“
V pondělním utkání, které Anaheim vyhrál 5:4 v prodloužení, zaznamenali jeho obránci čtyři body. Fowler s Vatanenem skórovali v úvodní třetině, Beauchemin a Fowler si připsali asistenci. Celkem posbírali beci Ducks ve finále Západní konference už třináct bodů, což je vzhledem k 17 vstřeleným brankám kalifornského týmu slušný počin.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -