- Reklama -

Kdo byl v letošní sezóně nejlepším trenérem v NHL? Do nominace se dostali Gallant, Ruff a Trotz

- Reklama -

Na Jack Adams Award pro nejlepšího trenéra sezóny National Hockey League byli navrženi Gerard Gallant z Floridy Panthers, Lindy Ruff z Dallasu Stars a Barry Trotz z Washingtonu Capitals. Jako jediný z nich už tuto cenu získal Ruff, a to v roce 2006 při působení v organizaci Buffalo Sabres. Jméno letošního vítěze bude oznámeno při předávání trofejí 22. června v Hard Rock Hotel & Casino v Las Vegas.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dvaapadesátiletý Gallant dovedl Pantery k druhému divizní titul v jejich klubové historii (2012, 2016). Mužstvo pod jeho vedením vybojovalo 47 výher a 103 bodů (předchozí rekord klubu: 98 bodů v sezóně 1999-2000), což bylo o 12 více než v předchozím ročníku. Florida si tak s přehledem zajistila účast v play off poprvé od roku 2012.
Rodák ze Summerside šéfuje střídačce floridského celku teprve od minulé sezóny a přesto se mu už letos podařilo s týmem vytvořit několik klubový rekordů: počet vítězných utkání v řadě (12, od 15. prosince do 10. ledna), počet domácích výher v řadě (7, od 10. prosince do 3. ledna) a počet venkovních výher v řadě (6, od 15. prosince do 10. ledna). Na Jack Adams Award kandiduje Gallant poprvé.
Ve své třetí sezóně v Dallasu si Ruff přispal hned několik významných úspěchů. Jeho tým vyhrál 50 utkání (poprvé od ročníku 2006-07) a se ziskem 109 bodů obsadil první místo v tabulce Centrální divize i Západní konference. Předchozí divizní titul slavili Stars v ročníku 2005-06, nejlepším týmem své konference byli naposledy před třinácti lety. Hvězdy byly nejlépe skórujícím týmem v základní části NHL (265 branek). O Jack Adams Award se šestapadesátiletý rodák z Warburgu uchází potřetí.
Lepší bilanci než Dallas měli letos jen Capitals, kteří profitují z kvalitní práce třiapadesátiletého trenéra Trotze. I díky němu se stal Washington suverénním lídrem základní části soutěže. S 56 výhrami a 120 body si mužstvo z hlavního města Spojených států amerických vytvořilo nové klubové rekordy. To samé platí i o počtu vítězství dosažených na ledě soupeřů. Také Trotz kandiduje na ocenění pro nejlepšího kouče potřetí v kariéře.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -