- Reklama -

Kdo je rychlejší, Nathan MacKinnon nebo Charles Hamelin?

- Reklama -

Známý výrobce hokejové výstroje, společnost CCM, natočila v propagačním spotu na nové brusle Tacks sprinterský duel, jehož účastníky byli útočník Colorada Avalanche Nathan MacKinnon a kanadský rychlobruslař a čtyřnásobný olympijský medailista Charles Hamelin.
CCM tvrdí, že speciálně tvarované nože bruslí Tacks jsou schopny ve fázi prvních pěti kroků generovat výrazně vyšší zrychlení než ostatní modely. Vzhledem k tomu, že MacKinnon byl oproti Hamelinovi znevýhodněn váhou své výstroje, byl test akcelerace omezen vzdáleností několika desítek metrů.
2
A kdo tedy proťal cílovou čáru jako první? Pokud byste si vsadili na rychlobruslařskou ikonu Hamelina, tak byste o svůj vklad přišli, protože cílové mety dosáhl jako první překvapivě hráč Colorada. Jednalo se sice pouze o krátký sprint, ale i tak je výkon MacKinnona hodný obdivu.
Jiná situace by pravděpodobně nastala, kdyby se test uskutečnil na delší vzdálenost. Na bruslařském oválu by zřejmě menší váha, zkušenosti a jiný typ bruslí pasovaly do role favorita Charlese Hamelina, ale to bychom asi trochu nekorektně míchali dohromady dva různé druhy sportu.
1
Na druhou stranu některé komentáře hovoří s lehkou nadsázkou o tom, že pokud by se  MacKinnon nedostal v roce 2018 na soupisku olympijského hokejového týmu, mohl by díky své technice a fyzickým dispozicím reprezentovat na zimních hrách v Jižní Koreji svou zemi v rychlobruslení v kategorii Short Track, která se na rozdíl od jiných disciplín nejezdí na oválu, ale na zimním stadionu.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -