- Reklama -

Kdybych tušil, že důchod bude taková zábava, skončil bych s hokejem dřív, vtipkuje Selänne

- Reklama -

Teemu Selänne se s hokejem rozloučil před třemi lety v dresu Anaheimu Ducks. Kdo si ale myslí, že se pětačtyřicetiletému Finovi stýská po nablýskaných kluzištích NHL, ten se pořádně plete.
„Vtipkuju s kamarády a říkám jim, že kdybych věděl, jak si budu důchodu užívat, skončil bych s hokejem o několik let dřív. Nejlepší na tom je, že nemáte žádný rozvrh. Přes 30 let jsem měl jasně daný plán, a teď nemám nic. Lidé si navíc neuvědomují, jak moc je život sportovce disciplinovaný. Vůči rodině je to dost sobecký život, zejména pokud jde o stravování nebo relaxaci,“ tvrdí Selänne.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Vybavuju si hodně momentů, kdy rodina chtěla něco dělat, třeba vyrazit na kolečkových bruslích nebo na kola… Místo toho jsem musel odpočívat. Řídili se podle mého rozvrhu. Nic takového teď nemám. Užívám si golf, tenis, lyžování. Občas jedeme do Finska, taky jsme navštívili Rusko,“ pochvaluje si současný život legenda Kačerů.
„Finský blesk“ strávil za Atlantikem 21 sezon. V 1451 zápasech vstřelil 684 branek a celkově posbíral 1457 bodů. Podstatnou část kariéry strávil v Anaheimu, se kterým v roce 2007 vyhrál Stanley Cup. Ve své nováčkovské sezoně 1992–93 v dresu Winnipegu Jets nastřílel neuvěřitelných 76 branek (dohromady zaznamenal 132 bodů), čímž si vysloužil Calder Trophy pro nejlepšího nováčka. Trofej Maurice Richarda pro nejlepšího střelce získal v ročníku 1998–1999.

 Selänne v říjnu 2016 znovu oblékl dres Jets v rámci zápasů veteránů, které bylo součástí Heritage Classic, v němž se Winnipeg střetl s Edmontonem

- Reklama -

Velké úspěchy slavil i s finským národním týmem, byť na zlato nikdy nedosáhl. Z mistrovství světa má stříbro i bronz, z olympijských her stříbro a dokonce tři bronzy.
Kromě odpočinku a volného programu Selänneho těší výkony Patrika Laineho, mladé pušky Tryskáčů, jenž kráčí v jeho stopách.
„Je úžasné, jak se mu vede. Věděli jsme, že bude skvělý. Jen nevíte, jak dlouho to potrvá. Je tak mladý. Pořád je mu teprve 18 let. V jeho věku jsem na takové úrovni nebyl. Ale tak to dnes v hokeji chodí. Hráči jsou připravenější od čím dál útlejšího věku,“ myslí si Selänne.
„Pro mě je to navíc o to výjimečnější, že ho draftoval Winnipeg. Je tam hodně podobností. Věděl jsem, že ohromí fanoušky. Je zábava ho sledovat. Dlouho jsem čekal na okamžik, až bude z nějakého finského hráče superstar. Máme hodně dobrých hráčů. Ale teď máme konečně opravdovou hvězdu,“ raduje se Selänne.
Nejvýznačnější momenty v Selänneho kariéře:

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -