- Reklama -

Michal Kempný si jde za svým snem o NHL, v Chicagu zatím bojuje s angličtinou

- Reklama -

Český hokejista Michal Kempný je na tréninkovém kempu týmu Chicaga připravený probojovat se do prvního týmu Blachawks a rád by tak napodobil cestu ruského útočníka Artěmije Panarina, který se v klubu rovněž prosadil po příchodu z KHL.
„Moje cesta do NHL je trochu opožděná, moje kariéra se začala perspektivně odvíjet až v posledních třech letech. Ale teď jsem tu a doufám, že to bude ve vývoji směrem nahoru pokračovat,“ vykládal bývalý obránce Omsku zámořským novinářům.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pětadvacetiletému Kempnému při rozhovoru s americkými žurnalisty pomáhal překladatel, protože si přece jen ještě není v angličtině tak jistý.
„Moc se omlouvám za mou špatnou angličtinu, ale ve škole jsem se anglicky neučil a tak to doháním až teď. Už jsem měl nějaké doučování a budu na tom pracovat,“ slíbil rodák z Hodonína, jenž v poslední sezóně KHL nasbíral v 59 zápasech 21 bodů (5+16).
Skvělé výkony předváděl nejen v dresu Omsku, oporou byl i v reprezentačním týmu České republiky na mistrovství světa v Rusku. Kempný nechybí ani v nominaci pro zářijový Světový pohár v Torontu.
Kempný funkcionáře Chicaga zaujal natolik, že mu na konci května nabídli roční kontrakt. Neznamená to ale automaticky, že by měl jisté místo na soupisce. Podle odhadů to vypadá, že se bude rvát o místo ve třetí obranné pětce.
„Zatím jsem mluvil jen s generálním manažerem a skauty a nechci prozrazovat, o čem jsme se spolu bavili. Já tu jsem každopádně proto, abych se probojoval do prvního týmu. NHL byla vždycky můj sen.“
Kempný věří, že by svým stylem do hry Chicaga dobře zapadl. „Myslím si, že Chicago preferuje obránce, kteří dovedou hodně bruslit a hrají kreativně. A to je i můj styl – proto jsem rád, že jsem se lidem z klubu zalíbil a vybrali si mě,“ prohlásil.
„Hodně si od něj slibujeme,“ přiznal i generální manažer Stan Bowman. „Má za sebou skvělý rok v Kontinentální hokejové lize a my doufáme, že na něj naváže i v NHL. S ním by naše obrana vypadala hodně silná,“ dodal.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -