- Reklama -

Prvním generálním manažerem Las Vegas bude George McPhee. Do práce se pustí ihned

- Reklama -

George McPhee nemíní ztrácet čas. Od příští sezóny se stane historicky prvním generálním manažerem nového klubu z Las Vegas a do práce se chce pustit co nejdřív.
„Náš úkol je jasný. Postavíme v Nevadě, v Las Vegas, organizaci a tým, na který budou místní lidé velmi, velmi hrdí. Chceme to udělat rychle a zamýšlíme útočit na Stanley Cup. Je to jednoduché.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rada guvernérů schválila přijetí nového klubu do NHL 22. června. Od té doby nabraly věci rychlé obrátky. Tři týdny poté byl osmapadesátiletý George McPhee jmenován klubovým generálním manažerem. Měl šest konkurentů, majitel Bill Foley si ale nakonec vybral bývalého dlouholetého konstruktéra Washingtonu Capitals.
„Cítil jsem, že si rozumíme od prvního telefonického hovoru,“ řekl Foley. „Věřím, že k sobě dokážeme být upřímní a otevření, že bude naše spolupráce vždycky transparentní, to je opravdu důležité. Všichni chceme vyhrávat a on pro nás bude vyhrávat. Měli jsme hodně kandidátů, všichni byli dobří, na Georgeovi jsem ale cítil něco extra.“
McPhee si se svým novým šéfem od začátku také rozuměl. „Foley mluvil o tom, co všechno může Las Vegas nabídnout, za pár minut mě dostal,“ přiznal muž, který strávil 17 sezón jako generální manažer Washingtonu, kde skončil po nevydařeném ročníku 2013-14. Pod jeho vedením vyhráli Capitals sedmkrát divizní titul, jednou vyhráli Prezidents‘ Trophy pro nejlepší tým základní části (2009-10). V roce 1998 došli v play off až do finále.
„Všechny ty tituly a individuální trofeje ale minuly cíl, co skutečně chcete, je vyhrát Stanley Cup,“ přiznal McPhee svůj dluh. „Ten pocit chcete zažít. To bych tady chtěl vystavět.“
Jako hráč dosáhl McPhee v roce 1982 na Univerzitě na Hobey Baker Award, v NHL pak odehrál sedm sezón, bez většího úspěchu. Významnější stopu za sebou zanechal jako manažer Washingtonu, odkud odešel pracovat jako poradce k NY Islanders. Odtud se nyní přestěhuje do Las Vegas.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

Než přijde příští červen rozšiřovací draft, kde položí Las Vegas základ pro své nové mužstvo, chce mít McPhee pohromadě svůj funkcionářský tým, který pomůže novou organizaci budovat. „Teď budu obvolávat lidi, aby se k nám připojili,“ odhalil své plány nová šéf nového klubu. „Nové spolupracovníky chci začít shánět hned příští týden.“
Hlavním cílem nově tvořeného kolektivu bude skautování hráčů pro příští sezónu. „Máme velkou příležitost poslat na led co nejlepší tým a já udělám všechno proto, aby byl dobrý. Je to jednoduché. Žádná kouzla. Musíte najít kvalitní hráče na draftu. Když se podíváte na dobré týmy v téhle lize, jejich nejlepší hráči pochází z draftu. Základ dobré sestavy získáme z rozšiřovacího draftu, nicméně naši elitní hráči musí pocházet ze vstupního draftu,“ slibuje McPhee.
Bill Foley dále řekl, že název klubu, o němž se předběžně hovořilo jako o Black Knights, ještě není jistý. „Musí to být něco, co si lidé spojí se silou, s vyhráváním, s odhodlaností. Musí za tím být určitá filosofie. Pracujeme na tom. Mám generálního manažera, teď potřebujeme název. To bude další krok,“ slíbil Foley.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -