- Reklama -

Konec kariéry zvažuje i Danny Briere

- Reklama -

Před pár týdny ohlásil odchod do hokejového důchodu malý velký muž Martin St. Louis. Jak nyní vyšlo najevo, National Hockey League bude v příští sezóně možná chudší o dalšího „prcka“. Ukončení aktivní kariéry zvažuje také útočník Daniel Briere, naposledy hráč týmu Colorado Avalanche.
Subtilní forvard, který pravidelně ožíval v nejdůležitější fázi sezóny, tedy v bojích o Stanley Cup, je i měsíc po otevření trhu stále bez smlouvy a podle stanice ESPN si pohrává s myšlenkou, že pověsí brusle na hřebík, aby se mohl věnovat svým třem synům, kteří jsou v teenagerovském věku.
Briere, jenž je aktuálně volným hráčem bez omezení, na začátku nadcházejícího ročníku oslaví už osmatřicáté narozeniny. Ohledně své budoucnosti stále zůstává nerozhodný. V sestavě Colorada se musel loni spokojit s omezeným prostorem na ledě, v 57 utkáních nastřádal osm branek, celkově zapsal do statistik pouhých 12 bodů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Šikovný útočník má ale za sebou bohatou a úspěšnou kariéru. V NHL odehrál 973 zápasů, ve kterých zaznamenal 307 branek, čtyři body mu chybí k dosažení mety 700 kanadských bodů. Ještě zajímavějšími čísly se může pochlubit v play-off. Za sedmnáct sezón nastoupil do 124 zápasů vyřazovací části, ve kterých si udržel bilanci téměř bodu na zápas (116 bodů, 53 branky).
„Pokud se rozhodnu hrát, budu se muset pustit do plnohodnotného tréninku. Momentálně cvičím a udržuji se v dobré kondici. Jestli budu pokračovat, mám dva měsíce na to, abych se dostal na takovou úroveň, kdy budu připraven na další sezónu,“ řekl ke své situaci dvojnásobný mistr světa (2003, 2004), jenž má ve sbírce i zlato z juniorského šampionátu (1997).
Jestli skutečně přidá ještě jeden rok, rád by zůstal na severovýchodním pobřeží, aby byl nablízku své rodině. Jeho synové totiž žijí v New Jersey. „V určité chvíli se dostanete do bodu, kdy přemýšlíte o svém životě, ale také o jejich životě. Myslíte na ty, které svým rozhodnutím ovlivníte. Hokej hrajete celý život a rozhodnutí, která musíte činit, jsou stále těžší a těžší,“ přiznává, že má pořádně zamotanou hlavu.


V roce 1996 si jej v prvním kole draftu jako celkově 24. v pořadí zamluvil Phoenix. Kromě Coyotes oblékal ještě dres Buffala, Philadelphie, Montrealu a Colorada. V roce 2010 se s Letci probojoval do finále Stanley Cupu, ve kterém Philadelphia nestačila na Chicago.
Rodák z Gatineau byl tehdy nejproduktivnějším hráčem play-off, ve 23 zápasech zaznamenal úctyhodných 30 bodů. V samotné finálové sérii se blýskl dvanácti body a o jediný bod tak zaostal za rekordem finále, který drží se třinácti body Wayne Gretzky.
Foto/Photo by: Icons Sportwire

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -