- Reklama -

Krejčí znovu nehraje, na vině mohou být problémy s kyčlí

- Reklama -

Před sezonou si plácl s Bostonem a podepsal nový šestiletý kontrakt. Ale jak to pěkně začalo, tak to začátkem letošního ročníku drhne. Nejde o nespokojenost ze strany vedení Bruins, Krejčí jen neměl dostatek příležitostí k potvrzení své kvality. Na vině není nic jiného než táhnoucí se zdravotní potíže.
Medvědi odehráli už 21 utkání, ale osmadvacetiletý český útočník si připsal pouze 11 startů. Svému týmu chyběl i ve včerejším zápase proti Columbusu a nejinak tomu bude i dnes, kdy se vše připravuje na klasické derby mezi Bostonem a Montrealem.
„Není to jenom o tom, aby dostal více času k odpočinku. Jeho nasazení do hry by momentálně představovalo velký risk. Jsme jenom lidé, nejsme stroje. David se jeden den cítí stoprocentně fit, ale hned druhý den je všechno jinak. Musíme se dopracovat k bodu, kdy už všechno bude ťip ťop. Naštěstí jeho zdravotní problémy by neměly vykrystalizovat v dlouhodobou absenci,“ řekl trenér Claude Julien.
I když vedení Bruins nepřišlo s bližším vysvětlením Krejčího problémů, podle informací Boston Herald ho zřejmě trápí kyčel. Ale Boston je na podobné situace připraven a tak byl den před střetnutím s Columbusem povolán z farmy ruský útočník Alexandr Chochlačev.
Ten zaujal Krejčího místo ve středu prvního útoku, kde nastoupil po boku Milana Lucice a Setha Griffitha. Tato formace si ale příliš nesedla. Chochlačev s Griffithem vůbec nevystřelili na bránu, Lucic si proto vyzkoušel několik střídání ve druhém útoku s Patricem Bergeronem a Reillym Smithem.
Ale zpět ke Krejčímu. Český forvard odehrál pouze dva z posledních osmi zápasů Bruins. V listopadu si zahrál jen proti Edmontonu a St. Louis. V duelu s Bluesmany, který byl na programu toto úterý, strávil rodák ze Šternberka na ledě 17 minut a vyšel bodově naprázdno. Celkově nasbíral v 11 zápasech 10 bodů za tři branky a sedm asistencí.
Kdy ho spatříme znovu v akci, to je zatím ve hvězdách. Snad to bude co nevidět.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -