- Reklama -

Lecavalier k působení ve Philadelhpii: V září chci být znovu ve formě!

- Reklama -

Pořád je hladový. Někdejší stobodový hráč, autor dvaapadesáti branek ze sezóny 2006-07, stále dychtí dokázat, že v NHL ještě neřekl poslední slovo. Vincent Lecavalier má za sebou dvě nepovedené sezóny ve Philadelphii. Pod koučem Craigem Berubem moc nehrál.
Generální manažer Ron Hextall se snažil najít kanadskému forvardovi nové působiště, nenašel ale partnera, který by byl ochoten převzít smlouvu, jež vyčpělému útočníkovi zaručuje ještě 13,5 miliónu dolarů na tři nadcházející sezóny. Lecavalier nyní aspoň doufá, že pod trenérem Davem Hakstolem se jeho pozice zlepší.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ve své první sezóně ve Philadelphii nasbíral 37 bodů (20+17) v 69 zápasech. Loni už to bylo jen 20 bodů (8+20) v 57 utkáních. Lecavalierovi je 35 let. Na ledě trávil v uplynulém ročníku v průměru jen dvanáct a půl minuty.
Přesto všechno věří, že ještě Letcům může pomoci. Hráčův agent potvrdil televizi TSN, že ho klub nekontaktoval kvůli možnosti vyplacení kontraktu a útočník sám od sebe kariéru určitě neukončí.
„Pořád jsem ve formě,“ řekl Lecavalier. „Potřebuji jen dostat svou šanci. Zůstávám sebevědomý, pokud jde o mé schopnosti, a chci se pohnout dopředu.“
„Udržuji si dobrý přístup,“ pokračoval. „Určitě nechcete být rakovinou kabiny. Snažíte se být pořád dobrým spoluhráčem a přesně to chci. Dobrá parta kolem vás vám dělá všechno jednodušší. Je to minulost. V září chci být v dobré formě a chci hrát hokej, který umím.“
Trenér Hakstol řekl, že přípravný kemp Philadelphie zahájí s čistou myslí, s otevřenou hlavou vůči všem hráčům, včetně Lecavaliera. „Hodně se můžete dozvědět z videa, ale nedozvíte se z něj všechno,“ řekl Hakstol. „Pro mě je to o tom, co uvidím v kempu, a pak také o diskuzích s trenérským štábem.“

„Nemá smysl věci přeanalyzovat,“ dodal kouč. „Proto jsem opatrný, pokud jde o video. Chci získat povědomí, ale nechci se na jeho základě rozhodovat. Tak to nemám rád. Snažím se tak získat základní představu, ale na druhou stranu nechci věci překalkulovat. To není můj styl. Tak to nechci dělat,“ slibuje nový trenér Flyers.
Lecavalier má za sebou jeden vyhraný Stanley Cup, který získal v roce 2004 s Tampou Bay Lightning. V NHL nastřílel 411 gólů a posbíral 931 bodů v 1163 zápasech. Jednička draftu 1998 vstoupí na podzim do své sedmnácté sezóny v NHL.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -