- Reklama -

Leddy prodloužil na Long Islandu o sedm let

- Reklama -

V New Yorku je teprve pár měsíců, ale rád by zde zůstal dalších sedm let. Zvláště, když mu za to nabídli 38,5 miliónu dolarů. Obránce Nick Leddy podepsal s Ostrovany novou smlouvu, jež vyprší v roce 2022.
„Nick dokázal, že i v takhle mladém věku patří k elitním obráncům v lize,“ hodnotí 23letého zadáka generální manažer NY Islanders Garth Snow. „Na ledě, v šatně i v komunitě je tím typem hráče, kterého s nadšením řadíme k základním kamenům našeho defenzivního jádra.“
V roce 2009 draftovala Leddyho Minnesota ze 16. místa, ale ještě než s ní stihl podepsat smlouvu, získalo  jeho práva Chicago při výměně Cama Barkera za Kima Johnssona. Jestřábi dali rodákovi z Eden Prairie v sezóně 2010-11 šanci v šestačtyřiceti utkáních, od následujícího ročníku už patřil do základní sestavy. Je tedy majitelem prstenu za zisk Stanley Cupu před dvěma lety. U Blackhawks ale většinou nastupoval ve třetí obranné dvojici.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


S příchodem k Ostrovanům, kteří ho těsně před startem sezóny získali spolu s brankářem Kenem Simpsonem za beky T.J. Brennana a Villeho Pokku a gólmana Anderse Nilssona, se dočkal povýšení. Ve druhém defenzivním páru se jeho parťákem stala další z nových posil Islanders Johnny Boychuk. Leddy dnes tráví na ledě v průměru těsně přes dvacet minut, týmu se zatím odvděčil osmi brankami a sedmnácti asistencemi, čímž jeho celková bilance v NHL vzrostla na 118 bodů z 319 startů.
Foto/Photo by: Lisa Gansky

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -