- Reklama -

Montreal přehrál Ostrovany. Plekanec skóroval, suverénní Price se fotil s fanouškem

- Reklama -

Ten zápas byl dlouho dopředu napjatě očekáván. Montreal se dělí s Rangers o první příčku ve Východní konferenci, Islanders se na oba soupeře nedívají z velkého odstupu. Šlo tedy o bitvu předních celků konference. Vyrovnaný duel nakonec dopadl pro hosty. Habs přehráli Isles 3:1, jednou se trefil Tomáš Plekanec, na straně poražených dvakrát inkasoval Michal Neuvirth.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Hlavním hrdinou vítězů byl Carey Price. Kanadský brankář byl vyhlášen první hvězdou večera za 35 úspěšných zákroků, kterými soupeře doslova vychytal. Mezi hvězdy utkání se vešli také Tomáš Plekanec a Max Pacioretty, kteří vstřelili po jedné brance. Výsledek 2:1 jistil trefou do prázdné klece půl minutku před koncem Lars Eller.
„Carey Price byl Carey Price. Je to dominantní hráč. Výjimečný hráč. Dnes byl znovu naším skutečným lídrem,“ pochválil Price trenér Habs Michel Therrien.
Price byl v sobotu večer skutečně v pohodě, o čemž svědčí také postřeh, kterým se bleskově nabídl jednomu nezletilému fanouškovi za plexisklem k selfie fotografii. Klučina bude na fotku s jedním z nejlepších brankářů současného hokejového světa určitě hodně hrdý.

Gólman Canadiens se tak vrátil do formy, protože předešlé klání s Ottawou se mu moc nepovedlo, inkasoval v něm pět gólů. Proti Islanders navíc vychytal svou 38. výhru v sezóně, čímž si vyrovnal osobní maximum za jeden ročník. Čím dál hlasitěji se o něm mluví nejenom jako o kandidátovi na Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře sezóny, ale také na Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče základní části.
„Je fajn vykročit do tripu tou pravou nohou,“ řekl Price, jehož čekají se spoluhráči ještě dva zápasy venku – v pondělí v Tampě Bay a v úterý na Floridě. „Pohneme se vpřed, chce na tom stavět a předvádět dál takhle vysoké nasazení. Myslím, že když budeme používat naše zbraně a hrát tenhle typ hokeje, budeme úspěšní.“
Góly v zápase začaly padat až od druhé třetiny. Ve 21. minutě zakončil Plekanec krásnou souhru celého útoku, ke skórování ho nezištně vyzval Alex Galchenyuk. Kladenský odchovanec tak vstřelil svůj dvacátý gól v sezóně, což se mu podařilo posedmé v kariéře. 46 body už překonal svůj loňský výkon (43), na osobní rekord ze sezóny 2009-10 (70 bodů) však asi nedosáhne.
Výborný výkon odvedli v dresu Montrealu specialisté na oslabení. „Moc jsme z toho letos nevytěžili, přitom možnosti tam byly,“ řekl k výborně hře v oslabení Max Pacioretty. „Vždycky říkáme, že když už nedáváme góly, může nás nastartovat ubráněná přesilovka soupeře. Tentokrát nám to jako lavičce pomohlo.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -