- Reklama -

Mrázek se vrátil opět ve velkém stylu. Babcock pochválil sílu týmu

- Reklama -

„Konečně vypadáme jako tým,“ pochválil svůj výběr trenér Detroitu Mike Babcock. Zatímco první vítězství proti Tampě Petr Mrázek pro své spoluhráče doslova ukradl, ve druhém po čtyřech inkasovaných brankách střídal. Kouč však neztratil v sebevědomého Čecha důvěru a bez obav jej poslal na led i do třetího duelu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Mrázek už v základní části přesvědčil, že se umí z porážky nebo nepovedeného zápasu rychle oklepat. Dokázal to také tentokrát. Dvaadvacet zákroků a nula na kontě inkasovaných branek z něj udělaly první hvězdu večera. Šlo o první shutout ostravského rodáka ve vyřazovací části. Trenér však ocenil nejen výkon gólmana, ale také aktivnější projev celého mužstva.
„Bruslili jsme a vypadali jako skutečný hokejový tým,“ pochválil poprvé v play off své hráče Babcock. „Nemyslím, že jsme dosud bruslili tak, jak to umíme. V prvních dvou utkáních jsme ani jejich beky nepřinutili bruslit tak, jak by se slušelo. Dneska se to konečně všechno povedlo.“
O góly domácích se podělili Pavel Dacjuk, Riley Sheahan a po trefě do prázdné klece 49 vteřin před koncem Luke Glendening. Zajímavostí je, že spolu s Mrázkem nebyl mezi hvězdy utkání jmenován žádný střelec. Novináři vybrali ještě Justina Abdelkadera (0+1) a Darrena Helma, který nebodoval vůbec, zato se blýskl sedmi hity.
„Je to pro nás velké vítězství, první domácí výhra v sérii,“ radoval se Mrázek. „Zdaleka ale není hotovo, těšíme se na čtvrteční zápas.“
Skóre otevřel v 9. minutě Pavel Dacjuk, který si krásně zavezl kotouč a po střele Tomáš Tatara puk šikovně tečoval. V úvodu druhé třetiny pak přišla důležitá pasáž. Domácí měli na trestné lavici dva hráče, skoro minutu trvající oslabení tří proti pěti však ubránili.
„Přesilovka pět na tři byla důležitou součásti zápasu, po ní šla naše hra už trochu potřebným směrem,“ řekl Mrázek.
Rozhodující náskok dal Rudým křídlům ve 47. minutě Riley Sheahan. V početní výhodě po Abdelkaderově pěkném pasu si zpracoval v mezikruží kotouč a bekhendem překonal podruhé v utkání Bena Bishopa. Šťastné plácnutí do puku od Glendeninga necelou minutu před koncem, které doplachtilo až do prázdné brány, pak triumf domácích potvrdilo.
„Jsme rádi za to, jak jsme hráli, určitě jsme byli sebevědomější. V útočném třetině jsme si vytvořili dost šancí, za což jsme šťastní. Mrázek pro nás odchytal dobrý zápas, naše obrana byla pevná,“ komentoval první domácí úspěch autor druhé trefy Riley Sheahan.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -