- Reklama -

Na cenu Marka Messiera byli nominováni Ovečkin, Tavares a Weber

- Reklama -

Útočníci Alexandr Ovečkin z Washingtonu, John Tavares z NY Islanders a obránce Shea Weber z Nashvillu jsou letošními finalisty Mark Messier NHL Leadership Award. Ocenění pojmenované po bývalém vynikajícím kanadském forvardovi je od roku 2007 udělováno hokejistovi, který nejlépe naplňuje představy o roli vůdce týmu na ledě i mimo něj.
Všichni tři kandidáti se jako správní kapitáni výraznou měrou zasloužili o postup svého mužstva do letošního play off National Hockey League. Jejich celky dokonce překonaly nástrahy prvního kola a aktuálně bojují se soupeři o postup do finále svých konferencí.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Ovečkinův Washington to po včerejšku už bude mít hodně těžké, Capitals prohrávají v sérii s Pittsburghem 1-3 na zápasy. Nicméně ruský kanonýr má za sebou povedenou sezónou. Druhý nejproduktivnější hráč Capitals si v 79 zápasech připsal 71 bodů.
Ovečkin pokořil posedmé během zámořské kariéry hranici 50 branek. Jako první Rus a pátý nejrychlejší střelec historie dosáhl na hranici 500 branek. Podařilo se mu to ve třiceti letech a potřeboval na to 801 utkání. I díky jeho výkonům se stal Washington suverénním lídrem základní části soutěže. S 56 výhrami a 120 body si Caps vytvořili nové klubové rekordy.
Kanadský centr John Tavares má velkou zásluhu na tom, že Islanders v posledních dvou sezónách pokaždé zdolali hranici sta bodů (101, 100). Ani přesídlení Ostrovanů z Long Islandu do Brooklynu nic neubralo na umění jejich kapitána a Tavares se stal podruhé za sebou nejproduktivnějším hráčem mužstva. Tentokrát mu k tomu stačilo 70 bodů za 33 branek a 37 přihrávek.
Lídr defenzivy Nashvillu Shea Weber potřetí v kariéře v NHL (2008-09: 23+33, 56 , 2013-14: 23+30, 53) zaznamenal minimálně dvacet branek a padesát bodů. V letošním ročníku nastřádal 51 bodů za 20 gólů a 31 asistencí. Weber byl letos mezi obránci NHL nejlepší v počtu branek dosažených v přesilové hře (14).
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -