- Reklama -

Nejpopulárnější sport v Česku? Podle TV sledovanosti jednoznačně hokej

- Reklama -

Stanice ČT Sport oslavila v únoru své desáté výročí a při této příležitosti odhalila, kterým sportovním okamžikům věnovali Češi nejvíce pozornosti.
V historii jejího vysílání dosahovaly nejvyšších počtů diváků hokejové zápasy. V desítce nejsledovanějších přenosů jich nalezneme hned devět.
V únoru 2014 zasedlo k obrazovkám rekordních 2,1 milionu lidí, aby sledovali olympijský boj o postup do čtvrtfinále mezi Čechy a Slováky. Druhé místo obsadilo klání mezi Českem a Finskem na domácím mistrovství světa 2015 (1,9 milionu). Třetí a čtvrtá příčka patří opět zimní olympiádě v ruském Soči, a to zápasům Česka proti USA (1,7 milionu) a proti Švýcarsku (1,6 milionu). Pětici divácky nejúspěšnějších přenosů uzavírá utkání Česka proti Spojeným státům na loňském mistrovství světa (1,6 milionu).
Kromě hokeje se dokázalo do první desítky vměstnat už pouze rychlobruslení, konkrétně jízda Martiny Sáblíkové na ZOH 2014.
Česká televize je v ČR exkluzivním vysílatelem drtivé většiny významných sportovních událostí a kromě fotbalového EURA 2008 jí neunikla za dobu její existence žádná velká mezinárodní akce. Vrcholné momenty byly z ČT2 na ČT Sport přesouvány od roku 2010.
K završené dekádě svého působení si připravila stanice ČT Sport i jedno překvapení, a to když nečekaně získala vysílací práva na hokejový Světový pohár 2016 (podrobnosti čtěte ZDE).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -