- Reklama -

Neuvirth má nového parťáka, Enrotha střídá v Buffalu Lindbäck

- Reklama -

Příchod Evandera Kanea z Winnipegu nebyl jedinou výměnou, kterou ve středu uskutečnil generální manažer Buffala Tim Murray. Vzhledem k postavení v tabulce uznal, že už nemá smysl držet v týmu gólmana Jhonase Enrotha (na snímku), kterému v létě vyprší smlouva, a nabídl ho Dallasu za jiného brankáře Anderse Lindbäcka. Stars navíc přidali třetí volbu v letošním draftu, z níž může být při splnění jisté podmínky i volba druhá.
Tou podmínkou je, že švédský reprezentant v letošním play off vychytá Hvězdám čtyři vítězství. Jak je reálná, ukážou následující dva měsíce, během nichž si ovšem tým z Texasu musí nejprve účast v nadstavbové části sezóny vybojovat. Zatím figuruje na jedenáctém místě Západní konference s tříbodovou ztrátou na šťastnou osmičku.
Enroth, kterého během svého dřívějšího působení u Šavlí vedl současný kouč Dallasu Lindy Ruff, by k jejímu stažení mohl pomoci.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jhonas je velmi instinktivní a zkušený gólman a Lindy je obeznámený s jeho hrou,“ říká generální manažer Jim Nill. „Ve zbytku sezóny nás čeká ještě pět dvojzápasů v po sobě jdoucích dnech a v těchto situacích pro nás bude důležité, abychom měli prověřeného brankáře, který nám pomůže rozložit zátěž.“
Enroth odchytal v této sezóně za Buffalo 37 zápasů, z toho třináct vítězných. Dalších devatenáct absolvoval Michal Neuvirth. Jeho pozice by se nyní mohla posílit. Anders Lindbäck byl sice svého času v někdejším působišti v Tampě i jedničkou, ale v Dallasu ho letos pustil Kari Lehtonen mezi tyče pouze desetkrát.
Lindbäckovi stejně jako Enrothovi vyprší smlouva po sezóně. Rovněž Neuvirth se v létě stane nechráněným volným hráčem.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -