- Reklama -

Šlo jim o jediné, skončit poslední, popisuje Enroth situaci v Buffalu

- Reklama -

Na světovém šampionátu v Praze hodlá reprezentace Tre Kronor tradičně útočit na příčky nejvyšší. Pro její brankářskou jedničku Jhonase Enrotha je to vítaná změna. Ve svém nedávném působišti v Buffalu měl totiž častokrát pocit, že cíle jsou zcela opačné.
„Vlastně měli jediný cíl, skončit poslední,“ přiživí oheň spekulací, že Sabres ve snaze navýšit své šance na úspěch v draftové loterii vsadili i na nesportovní metody. „Podívejte se na Neuvirtha, který po mé výměně dostával více prostoru. Začal chytat skvěle, takže se nechalo očekávat, že bude také vyměněn.“
Enroth opustil Sabres v polovině února, když ho klub vyměnil do Dallasu za kolegu a krajana Anderse Lindbäcka a podmíněnou třetí volbu v draftu 2016. Pocity při změně dresu měl stockholmský rodák všelijaké, teprve později začala převažovat pozitiva.
„Buffalo bylo do té doby mým jediným klubem v NHL, draftovalo mě a odehrál jsem v jejich organizaci sedm sezón,“ připomíná v rozhovoru pro oficiální stránky švédského hokejového svazu. „Cítil jsem se tam doma, navíc jsem po třech rocích v AHL a dalších letech za Ryanem Millerem konečně dostal šanci. Myslím, že jsem si vedl dobře, takže když mě po padesáti zápasech vytrejdovali, pociťoval jsem zklamání.“
„Takhle to ale v NHL chodí. Zpočátku jsem z toho neměl radost, ale když se na to dnes podívám zpětně, jsem moc šťastný, že mě vyměnili. Byla to neuvěřitelná zkušenost a já mám pocit, že se ze mě po výměně stal lepší brankář. Dívám se teď z jiné perspektivy, jak to chodí v NHL,“ říká 26letý gólman.

Jeho mise v Dallasu už také skončila, po sezóně se stal nechráněným volným hráčem. S výběrem nového působiště hodlá počkat až do chvíle, kdy bude znát svoji cenu na hokejovém trhu.
„Řekl jsem si, že počkám do července a uvidím, co se stane. Nemá to nic společného s Dallasem, prostě chci otestovat trh. Možná je to špatná taktika, ale takhle to cítím,“ prozrazuje brankář se zkušenostmi ze 131 zápasů v National Hockey League. „Bude to zajímavé. Pár míst bude volných, ale někteří gólmani budou ve stejné situaci jako já. Cítím, že v některých klubech bych měl větší šanci odchytat víc zápasů, tak chci zjistit, jestli o mě budou mít zájem.“
Sabres mezi nimi zřejmě nebudou, dodává s úsměvem na rtech. Mimochodem, těm se sice „podařilo“ obsadit poslední místo v ligové tabulce, ale při draftové loterii je předstihl Edmonton. Pokud do kanadského města skutečně zamíří předpokládaná jednička draftu Connor McDavid, Buffalo s velkou pravděpodobností sáhne po hráči, s nímž se Enroth na mistrovství světa možná potká během play off – americkém útočníkovi Jacku Eichelovi.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -