- Reklama -

O Čechy je v zámoří stále zájem. Mozík podepsal smlouvu s New Jersey

- Reklama -

Dvakrát se Vojtěch Mozík zúčastnil letního nováčkovského kempu NY Rangers. Před pár dny se ještě zdálo, že právě přes Jezdce by mohla vést cesta plzeňského obránce do zámoří. Nakonec se však mladoboleslavskému odchovanci více zalíbila nabídka konkurenčních Devils.
„Jsem opravdu rád, že se vše povedlo. Beru New Jersey jako svou životní šanci,“ uvedl 22letý obránce na oficiálních stránkách HC Plzeň, kde zároveň západočeskému klubu poděkoval za šanci, kterou zde dostal.
V New Jersey obdržel dvouletý kontrakt za 1,36 mil. dolarů, pochopitelně zatím dvoucestný. Na rozdíl od Rangers má ovšem mnohem větší šanci, že si v podzimním kempu vybojuje místo na soupisce, případně získá důležitou roli na farmě v Albany. Ďáblové pod vedením nového generálního manažera (Ray Shero) a nového trenéra (John Hynes) chystají přestavbu kádru. Z letošní sestavy mají zatím pod smlouvou pouze tři obránce, jednat budou s chráněnými volnými hráči Adamem Larssonem a Ericem Gelinasem.
Český reprezentant, který se nevešel do výběru pro MS, přichází s vizitkou nejlepšího střelce mezi zadáky extraligy (přesněji řečeno, s deseti brankami jednoho ze čtyř lídrů), 29 bodů z něho činilo čtvrtého nejproduktivnějšího beka uplynulé sezóny.
„Věříme, že svou šikovnost uplatní i za mořem a bude dále dělat dobré jméno českému hokeji,“ loučí se s Mozíkem majitel plzeňského klubu Martin Straka.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -