- Reklama -

O shutout Halák přišel, ale má rekord

- Reklama -

Ani ve zlaté éře NY Islanders v 80. letech se žádnému brankáři nepovedlo to, co Jaroslavu Halákovi nyní. Páteční vítězství 2:1 nad Calgary bylo pro slovenského reprezentanta už 33. úspěchem v sezóně, což je nový klubový rekord. Bratislavský rodák ale místo oslav spíš litoval, že neudržel čisté konto.
„Nehoním se za rekordy, chtěl jsem tenhle zápas prostě vyhrát. A taky udržet nulu. Hlavní však je, že se nám podařilo zvítězit,“ uzná nakonec.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V prvních dvou třetinách moc práce neměl, dohromady na něho mířilo pouze patnáct střel. Na pozoru se ale musel mít, protože jeho protějšek Karri Rämö kapituloval pouze ve 12. minutě při přesilovce, takže Ostrované si plným bodovým ziskem rozhodně nemohli být jistí. Více je k němu přiblížil až Cal Clutterbuck 42 sekund před koncem trefou do opuštěné klece.
Flames ale pokračovali v power play a přesně v polovině zbývajícího času díky Joshi Joorisovi zaznamenali čestný úspěch.
„Věděli jsme, že to bude vyrovnané utkání. Naštěstí se nám podařilo brzy skórovat,“ zhodnotil střetnutí trenér newyorského celku Jack Capuano. „Soupeř nám nic nedaroval. My byli trpěliví, když jsme museli, a agresivní, když to bylo potřeba. Byl to povedený zápas z obou stran.“
Halák stál před největší výzvou krátce po úvodním gólu, když se proti němu při trestném střílení rozjel Michael Ferland. Jejich vzájemný souboj však dopadl jednoznačně. „Moc toho nepředvedl. Jen vystřelil a já puk chytil,“ popisuje maskovaný muž Ostrovanů jeden ze svých 26 zákroků.

Před včerejší výhrou nad Calgary se Halák dělil o klubový rekord se třemi předchůdci. Jedním z členů zlaté dynastie Billym Smithem (1981-82), Chrisem Osgoodem (2001-02) a Rickem DiPietrem (2006-07).
Na vylepšení maxima má teoreticky ještě devatenáct startů, i když je jasné, že v každém ze zápasů zbývajících do konce základní části se mezi tyče nepostaví. Ostrované ale na jeho výkony budou hodně spoléhat, vždyť jim jde o hodně. S rivaly z Manhattanu bojují o prvenství v Metropolitní divizi (mají dvoubodový náskok, ale odehráno o tři utkání více), na konferenčního lídra z Montrealu ztrácejí bod a další čtyři na vedoucí tým celé ligy – Nashville Predators.
„Soustředíme se hlavně na to, abychom vyhrávali,“ zopakuje Halákova slova kapitán John Tavares, který se díky asistenci dostal do čela kanadského bodování NHL. „Samozřejmě, že koukáme na tabulku a víme, že bojujeme o co nejlepší pozici pro play off.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -