- Reklama -

Pastrňák školil Ďábly, Sekáč má první bod za Anaheim

- Reklama -

Potřetí v sezóně se Davidu Pastrňákovi podařilo bodovat dvakrát během večera a bostonští trenéři za to byli nejmladšímu hráči soutěže hodně vděční. Český útočník v zápase s New Jersey nejprve ve 22. minutě navyšoval vedení Bruins a když se Ďáblům podařilo srovnat na 2:2, přihrál v prodloužení na vítězný gól Ryanu Spoonerovi.
Ten v elitní formaci Medvědů zastupuje zraněného Davida Krejčího a většího prostoru na ledě využil ke vstřelení své premiérové branky v NHL. Devils v nastavení doplatili na přílišnou horlivost Eliáše s Havlátem, hosté šli do přečíslení a Pastrňák svou přihrávkou ideálně našel Spoonera v levém kruhu.
Bruins si vítězstvím upevnili poslední postupovou příčku ve Východní konferenci. Devils, kteří jsou o čtyři místa za nimi, už na ně ztrácejí devět bodů.
Jiří Sekáč ve svém druhém startu za Anaheim, kam byl vyměněn začátkem týdne, zaznamenal první bod v novém dresu. Kladenský rodák ve 47. minutě kalifornského derby s Los Angeles svým obětavým průnikem rozjel akci, jež vyvrcholila šťastným vyrovnávacím gólem. Ducks po dvě třetiny nedokázali ze své převahy nic vytěžit, ale v závěrečném dějství poslali puk do sítě čtyřikrát, z toho dvakrát Corey Perry.
Králové po osmizápasové vítězné šňůře prohráli druhé utkání v řadě a v Pacifické divizi drží třetí místo před Calgary jen díky vyšší úspěšnosti.

Plameny včera také nebodovaly, což je především zásluha Jaroslava Haláka v brankovišti NY Islanders. Slovenský reprezentant pustil ze 27 střel pouze jednu a možná trochu litoval, že se mu nepodařilo obstát ještě o chvíli déle, o shutout ho Josh Jooris připravil jednadvacet sekund před sirénou.
Útěchou mu mohlo být, že vítězstvím 2:1 stanovil nový klubový rekord Ostrovanů. 33. výhrou v sezóně překonal své předchůdce Billyho Smithe, Chrise Osgooda a Ricka DiPietra. Newyorský celek se ujal vedení ve 12. minutě při přesilovce, ale pojistit ho musel až Cal Clutterbuck při soupeřově power play. John Tavares se díky asistenci posunul do čela kanadského bodování.
Pomohla mu i skutečnost, že tentokrát vyšly zcela naprázdno ofenzivní hvězdy Washingtonu. Na uzdě je udržel Anton Chudobin z Caroliny, statistici mu při čtvrtém shutoutu v kariéře napočítali 28 zákroků. Vítězství 3:0 neslo i výraznou českou pečeť, dva góly připravil Andrej Nestrašil.
Každá třetina nabídla jednu branku. Jeff Bellemore se trefil poprvé v sezóně, Jeff Skinner pošesté z posledních osmi startů. Capitals prohráli potřetí v řadě a v Metropolitní divizi zaostávají o tři body za třetím Pittsburghem.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Čisté konto udržel v pátek rovněž finalista posledního ročníku Vezinovy trofeje Ben Bishop. Na maskovaného muže Tampy Bay mířilo osmadvacet střel z holí Blackhawks. Na opačné straně měli až do poloviny utkání brankoví rozhodčí také klid, poté je zaměstnával především Steven Stamkos. Ze čtyř gólů Blesků je jako autor podepsán pod dvěma.
Lightning se během února potkávali pouze s týmy ze Západní konference, z dvanácti utkání vytěžili 14 bodů. V příštím měsíci mimo jiné třikrát narazí na Montreal, který je o tři body před nimi na čele Atlantické divize.
Brankově nejbohatší zápas nabídl duel mezi Dallasem a Coloradem. Domácí byli zásluhou Codyho Eakina (2+1) po většinu času o krůček napřed, ale Lavinám se pokaždé podařilo srovnat krok, takže vítěze musely určit až samostatné nájezdy. V nich se karta obrátila, uspěl pouze Ryan O’Reilly hned v první sérii.
Avalanche zdolali v této sezóně Hvězdy ve všech pěti vzájemných utkáních. Při hledání viníka páté porážky v řadě poukázal trenér Dallasu Lindy Ruff především na gólmana Kariho Lehtonena.

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -