- Reklama -

Oilers se loučí s Rexall Place. Hráči slibují proti Vancouveru maximální nasazení

- Reklama -

Edmonton by potřeboval někoho, kdo jako jejich někdejší hráč Mark Messier, tehdy ve službách NY Rangers (play off NHL 1994), zavelí: „Dneska vyhrajeme!“ Oilers sice dávno nemají šanci na postup do play off a o moc jim nejde. Ve středu večer by ale stejně rádi zvítězili. Odehrají totiž svůj poslední zápas v aréně Rexall Place. Od nové sezóny se nastěhují do nové haly.
Oči celé NHL se budou v tento den upírat právě sem a věrní fanoušci by rádi, aby jim jejich mužstvo neudělalo ostudu. Aby to byla noc, na kterou budou moci s hrdostí vzpomínat. Třeba proto, že tu bude 150 bývalých hráčů Oilers, vítězové Stanley Cupu, členové Hokejové síně slávy a další celebrity.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Bude to výjimečný zápas. Zkušenost z posledního utkání v této hale je docela úžasná, takže bez ohledu na to, jak to dopadne, chceme něco předvést a nabídnout extrémní práci,“ slíbil za všechny Ryan Nugent-Hopkins. Slíbil to s určitou omluvou, protože Edmonton v předešlém domácím utkání prohrál s tradičním rivalem z Calgary vysoko 0:5.
„Oči všech se na nás budou upírat, víme, o co jde,“ dodal k duelu s Vancouverem Nugent-Hopkins. „Pokud vyhrajeme, určitě to bude pěkný bonus. Už jakmile sem ale dojedeme a sundáme z ramen tašky, bude to zábava, budeme si užívat každý okamžik.“
Místní fandové dost prožívali už minulý zápas, který ovšem vůbec nedopadl podle představ. „Vzkaz byl přijat,“ řekl kajícně Connor McDavid. „Jako parta chceme hrát poslední utkání úplně nejlépe. V budově bude spousta lidí, speciální hosté, skvělí fanoušci. Chceme odvést to nejlepší a odehrát solidní zápas.“
McDavid není v Edmontonu dlouho, i tak už ale stihl pochopit, proč je tolik lidí a bývalých hráčů ochotných přiletět ze všech koutů Severní Ameriky právě pro tuhle noc. Nerad by je zklamal.
„Už je to trochu starší, ale tu historii tady cítíte,“ říká mladý útočník Oilers. „Díváte se na ta jména a bannery pod střechou, je to speciální místo. Je opravdu obtížné si představit vítězství ve Stanley Cupu tady s tím, jak se nám letos dařilo. Ale stejně se snažím představit, jaké to asi muselo být.“
„Opravdu bych rád předvedl dobrý zápas, abychom to tady uzavřeli, kvůli historii téhle budovy, pro fanoušky a všechny, co tady kdy hráli. Určitě to chceme dokázat,“ slíbil McDavid.
Nejblíže Messierovskému slibu se tak nakonec dostal ten nejzodpovědnější, současný kouč Olejářů Todd McLellan. „Hráči ví, co by je druhý den čekalo, takže podle toho zareagují,“ věří svému týmu osmačtyřicetiletý rodák z Melville.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -