- Reklama -

Pavelec a Trouba připravili Edmontonu jedenáctou porážku v řadě

- Reklama -

Americký hokejista Jacob Trouba režíroval ve středečním utkání NHL vítězství Winnipegu nad Edmontonem 3:2 v prodloužení. Dvacetiletý zadák byl na ledě u všech gólů Jets, přičemž sám jeden dal a u dvou si připsal asistenci. Trouba se prosadil v 13. minutě, kdy třetí trefou v sezóně otevřel střelecký účet večera. V závěru třetí třetiny po jeho přihrávce vyrovnal Dustin Byfuglien na 2:2 a po sedmnácti sekundách prodloužení tečoval jeho střelu od modré čáry do sítě soupeře Mathieu Perreault.
Hlavní hvězdou večera však rodák z Rochesteru vyhlášen nebyl, předběhl ho český gólman Ondřej Pavelec, jenž dostal přednost před odpočívajícím Michaelem Hutchinsonem a za důvěru se odměnil výborným výkonem. V rozhodujících okamžicích byl oporou Tryskáčů a připsal si 22 bezchybných zákroků. Recept na něj našli pouze Ryan Nugent-Hopkins a Teddy Purcell. Oilers díky jejich brankám sice získali alespoň bod, prohráli však už pojedenácté v řadě.
Noční zápas v aréně United Center nabídl souboj druhého týmu Centrální divize se třetím, tedy St. Louis a Chicaga. Rozdíl mezi oběma mužstvy byl tříbodový, takže šlo především o to, zda se podaří domácím tento náskok snížit či naopak hostům zvýšit, a tím se prodrat na první příčku tabulky před Nashville.
Po dvou třetinách svítil na světelné tabuli nerozhodný výsledek 1:1. O vítězi rozhodla závěrečná dvacetiminutovka, kterou opanovali Černí jestřábi v poměru 3:0. Rozdílovou trefu vsítil v čase 40:59 Kris Versteeg. Kanadský křídelník byl hodně vidět i v dalším průběhu hru, když přihrál na obě branky Patricka Kanea. První zápas po návratu do kolotoče NHL strávil Martin Brodeur pouze na střídačce, v brankovišti Blues nastoupil Jake Allen.
Jason Pominville ukončil po deseti zápasech sérii bez gólu a rozhodl o výhře Minnesoty 2:1 nad Montrealem. Dvaatřicetiletý rodák z Repentigny vstřelil vítězný gól v polovině utkání, když v předbrankovém prostoru se štěstím tečoval ránu Christiana Folina. První puk poslali Wild za záda Careyho Price už v devatenácté sekundě utkání, kdy se prosadil Jason Zucker. Hosté umazali nulu na kontě Darcyho Kuempera až necelých 58 vteřin před koncem základní hrací doby. Při hře Habs bez brankáře korigoval výsledek Alex Galchenyuk.
Z formy jsou i hokejisté Philadelphie, kteří prohráli šestkrát za sebou. Naposledy Flyers podlehli na ledě Anaheimu 4:5 po samostatných nájezdech. Hosté měli zápas v Honda Center dobře rozehraný, když po brankách Michaela Raffla, Waynea Simmondse a R.J. Umbergera vedli v 31. minutě 3:1, nakonec ale získali jen jeden bod, který jim tři sekundy před třetí sirénou zajistil svou druhou trefou v utkání Simmonds. V penaltovém rozstřelu překonal Frederika Andersena pouze Sean Couturier, Voráček (0+1) a Giroux na dánského gólmana nevyzráli. Na straně Ducks byli úspěšní oba aktéři – Jakob Silfverberg i Corey Perry.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -