- Reklama -

Pavelec se pokusí získat první výhru pro Rangers. Snad se zlepšíme, věří

- Reklama -

Podle plánů měl nastoupit až do nedělního zápasu proti Montrealu Canadiens. Svůj ostrý start v dresu Rangers si však odbyl už v sobotu, když se Henrik Lundqvist poroučel po první třetině zápasu s Torontem z brány.
Lundqvistovi zápas vůbec nevyšel. Doplácel na chyby obránců i své vlastní a za svá záda propustil v první třetině pět z osmnácti střel. Do té druhé nastoupil Pavelec a z jedenácti střel v prostřední části utkání neinkasoval. Rangers dokonce zvládli dorovnat ze stavu 2:5 na 5:5. Český brankář dělal co mohl, ale jeho tým nakonec podlehl mladíkům z Toronta 5:8. Do zápasu s Canadiens by však měl bývalý brankář Winnipegu nastoupit hned od začátku utkání.
„Soustředím se směrem k tomu zápasu,“ říkal Pavelec po ranním rozbruslení, které absolvoval spolu se třemi svými spoluhráči. Trenér Vigneault potvrdil brankáře pro nedělní zápas před začátkem utkání s Torontem.
„Pokud to bude zítra, bude to skvělé. Samozřejmě to bude něco speciálního, zejména proti Montrealu,“ svěřil se český brankář, který s Rangers uzavřel smlouvu jako volný hráč.
Se svojí rolí u týmu a časem, který na ledě stráví je plně srozuměn. „Je to na trenérovi a jeho rozhodnutí, kdy se rozhodne dát Hankovi volno. Má práce je být připraven kdykoliv mi řekne, že budu hrát,“ dodal.
U týmu ale plní i funkci překladatele pro mladého Filipa Chytila, kterého tým draftoval na letošním draftu z 21. pozice a který se po vydařeném přípravném kempu snaží usadit v sestavě.
Jako velké plus vidí Pavelec spolupráci s trenerém brankářů, kterým u Rangers není nikdo jiný než slavný Benoit Allaire. Ten v posledních letech pomohl pozvednou výkony Cama Talbota a Anttiho Raanty o několik stupňů nahoru, během jejich působení u týmu z Manhattanu.
„Jsem v New Yorku přes měsíc. On má spostu zkušeností. Je to pro mě dobré a taky zábava. Jsem v téhle lize přes deset let, takže vím, jak se na zápasy připravit. Ale samozřejmě je to jiné. Nový tým, nový systém, nový kluci přede mnou. Pořád je začátek sezóny. Snad se budeme zlepšovat,“ uzavírá Pavelec.
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -