- Reklama -

Pittsburgh s Chicagem měnily obránce, Scuderiho střídá Daley

- Reklama -

Mohlo by se zdát, že jde o akci související se střídáním trenérů na lavičce Penguins, ale není tomu tak. Obránce Trevora Daleyho, kterého Pittsburgh získal včera z Chicaga výměnou za Roba Scuderiho, měl generální manažer Jim Rutherford vyhlédnutého už delší dobu. Jen potřeboval se svým protějškem Stanem Bowmanem najít společnou řeč.
„Na Trevorovi se nám líbí, že umí bruslit. Dokáže také rozdávat puky, což je oblast, v které se snažíme zlepšit. Potřebujeme vylepšit naši defenzívu o lidi, kteří to umí s pukem, a to on umí,“ vysvětluje Rutherford.
32letý Daley, který k Jestřábům přišel v létě z Dallasu při trejdu Patricka Sharpa, má smlouvu ještě na tuto a příští sezónu s průměrným příjmem 3,3 mil. dolarů. Dlouholetý člen Tučňáků Scuderi je na tom prakticky stejně. Pittsburgh se přesto zavázal, že třetinu z jeho příjmů bude hradit. To jen dokládá, jak silný zájem o Daleyho klub z Pennsylvánie měl.
„Když teď máme zraněného Krise Letanga, trenér Sullivan si musí trochu pohrávat se sestavou. Na Trevorovi je příjemné, že má hokejku na levé straně, ale rád hraje napravo. To nám pomůže, může nastupovat na obou stranách,“ pokračuje šéf Tučňáků. „Trevor je dobrým obráncem, který může zapadnout do našeho mužstva.“
Ve 36letém Scuderi získávají Blackhawks dvojnásobného vítěze Stanley Cupu (2009 s Pittsburghem, 2012 s Los Angeles), takže jeho hlavním přínosem jsou pochopitelně zkušenosti. Díky výše zmíněnému finančnímu závazku Penguins se obhájcům titulu také částečně uvolní prostor pod platovým stropem.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -