- Reklama -

Radost a smutek na ledě i mimo něj. Malkin se stal otcem, Braunovi zemřel tchán

- Reklama -

Mezi mantinely se museli plně soustředit na kotouč a protihráče, ale ve chvílích pauzy jejich myšlenky určitě zalétaly k nejbližším. A v náladě dvou hokejistů po prvním zápase mezi San Jose a Pittsburghem jako by se odrážel i jejich soukromý život.
Obránce poražených Sharks Justin Braun už během utkání věděl, že mu zemřel tchán. Bývalý útočník Atlanty Flames a Chicaga Tom Lysiak, který se v sezóně 1973-74 při svém vstupu do NHL ucházel o Calderovu trofej a ve slavné soutěži absolvoval 919 startů s bilancí 292+551, podlehl v třiašedesáti letech leukémii.


„Byl to skvělý člověk, plný života. Rád chodil s klukama na procházky a moc rád vyprávěl o svých hokejových časech,“ svěřoval se Braun po pondělním utkání. „Byl výborným otcem a manželem a ke mně se choval skvěle, přijal mě do rodiny. Mám za sebou těžký den.“
Poslední větou zhodnotil zadák Žraloků i svůj výkon, protože na přelomu 13. a 14. minuty byl na ledě u dvou inkasovaných branek.
Pittsburghský útočník Jevgenij Malkin naopak končil v kladných číslech, i když k vítězství 3:2 bodově nikterak nepřispěl. Pár hodin po dohraném zápase měl navíc další důvod k oslavě, jeho snoubenka Anna Kasterová totiž porodila synka Nikitu.


Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -