- Reklama -

Rangers proti Ottawě budou spoléhat na vyrovnanost útoků. V každé naší lajně je střelec, tvrdí Zibanejad

- Reklama -

Po vyřazení Montrealu Canadiens čeká na New York Rangers další kanadský celek, Ottawa Senators. Kromě brankáře Henrika Lundqvista budou Jezdci spoléhat na vyrovnanost všech čtyř útoků. Rangers jsou totiž jediným týmem ve druhém kole play-off, který má v každé lajně dvacetigólového střelce.
Hned osmi hráčům se v základní části povedlo nastřílet patnáct a více gólů –  jsou jimi Mats Zuccarello (15), Jimmy Vesey (16), Derek Stepan, Kevin Hayes (oba 17),  J.T. Miller (22), Rick Nash (23), Michael Grabner (27) a Chris Kreider (28).
Rangers v základní části disponovali čtvrtou nejlepší ofenzivou, když za záda gólmanů dopravili 256 puků.
„Síla (kádru) je strašně moc důležitá. Vezměte si příklad z Pittsburghu v minulém roce. Podle mě si spousta lidí myslela, že Phil Kessel nebude nastupovat v jednom útoku s Carlem Hagelinem a Nickem Boninem, ale fungovalo to mezi nimi a dost možná šlo o jejich nejlepší útok v play-off. Jsme silní a máme velmi dobré útočné řady. V každé z nich je schopný střelec,“ tvrdí centr Mika Zibanejad.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Pro tohoto švédského forvarda bude série proti Ottawě o to zvláštnější, že právě odtamtud loni v červenci putoval do Rangers spolu se sedmou volbou na draftu 2018 výměnou za Dericka Brassarda a výběrem ve druhém kole na následujícím draftu (viz ZDE).
„Hrají o dost jinak, než když jsem za ně nastupoval,“ myslí si Zibanejad.
„Klíčem je nenechat je hrát jejich stylem. Musíme se ujistit, že se soustředíme na naši hru. Samozřejmě se jim musíme trochu přizpůsobit, ale musíme docílit toho, aby si více uvědomovali naši hru než my jejich. Musíme se pokusit o to, abychom byli nebezpeční,“ dodává čtyřiadvacetiletý útočník, který proti Habs zaznamenal čtyři body v šesti duelech.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

O poznání produktivnější je jeho protivník Brassard, jenž si proti Bostonu ve stejném počtu utkání připsal osm bodů.
„Všem našim hráčům řeknu, že pro následující dva týdny není Brassard jejich kamarádem. Jakmile naskočí na led, nebude následovat žádné poplácávání po zadku. Brassard je velmi dobrý hráč a budeme proti němu muset hrát tvrdě a chytře. Budeme mít plné ruce práce,“ je si vědom kouč newyorského klubu Alain Vigneault.
„Bude to bitva,“ říká útočník Derek Stepan

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -