- Reklama -

Ruský debakl: KHL ruší kvůli nezájmu svůj draft

- Reklama -

Draft mladých hráčů podle vzoru slavné NHL se v chudších podmínkách KHL neuchytil a největší hokejová soutěž v Evropě proto byla donucena oznámit, že s ním v tomto roce končí.
Zatímco v zámoří se těší draft velké pozornosti, v ruské KHL se potýkal s nezájmem fanoušků i hráčů, kteří raději odcházeli do kanadských juniorských lig. O fiasku svědčí především fakt, že z posledních čtyř draftovaných jedniček se rozhodla pro působení na Starém kontinentu pouze jedna z nich.
Aby se rozdělování talentů v KHL vyhnulo srovnání se svým severoamerických protějškem, změnilo v minulé sezóně vedení ligy jeho název z „draftu“ na „trh juniorů“. Ani tento krok se však neukázal být dostačujícím a podle agentury AP bude KHL používat od roku 2017 úplně nový systém.
V KHL aktuálně hraje 28 klubů, přičemž mimo země bývalého SSSR působí jen Slovan Bratislava (Slovensko), Jokerit Helsinky (Finsko) a Medveščak Záhřeb (Chorvatsko). Od nové sezóny by je však mohl doplnit čínský klub. Šéf ruské federace Vladimir Treťjak a předseda představenstva ligy Gennadij Timčenko již podepsali předběžnou dohodu se zástupci týmu Rudá hvězda Kunlun se sídlem v Pekingu. Definitivní rozhodnutí by mělo padnout na konci dubna.

Anketa NHLnews:

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -