- Reklama -

Rusové skládají super tým. Na domácím šampionátu je posílí i Dacjuk

- Reklama -

Pavel Dacjuk posílí sbornou na blížícím se mistrovství světa, které budou hostit ruská města Moskva a Petrohrad. Podle deníku Sport-Express by měl sedmatřicetiletý útočník po vyřazení Detroitu z 1. kola play off NHL v nejbližších dnech přicestovat domů.
„Už zanedlouho budeme vědět, kdy přesně přiletí. V klubu musí ještě projít lékařskou prohlídkou. Pavel nám sdělil, že nemá žádné zranění ani bolesti a je připravený hrát,“ prozradil hlavní skaut ruského týmu Alexej Žamnov.
Dacjuk si v této sezoně NHL připsal v 66 zápasech 49 bodů za 16 branek a 33 asistencí. V pěti duelech play off nebodoval. V Detroitu má ještě smlouvu na příští sezonu, podle zámořských médií však zvažuje, že poslední rok kontraktu s Red Wings nedodrží a v kariéře bude pokračovat v KHL. Mistra světa z roku 2012 a dvojnásobného držitele Stanley Cupu k tomu údajně vede snaha být blíže k 13leté dceři (informovali jsme vás zde).
Rusové, kteří budou soupeřem českého týmu v základní skupině A, mají v přípravě už osm posil z NHL. Konkrétně se jedná o dva gólmany (Sergej Bobrovskij z Columbusu a Semjon Varlamov z Colorada), jednoho obránce (Alexej Jemelin z Montrealu) a pět útočníků (Sergej Plotnikov a Viktor Tichonov z Arizony, Sergej Kalinin z New Jersey, Alexandr Burmistrov z Winnipegu a Nail Jakupov z Edmontonu).
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -