- Reklama -

Prokletí trestných střílení v play off. Předpovídají i konec pro Floridu?

- Reklama -

Před dvaceti lety se washingtonský Joe Juneau v čase 95:44 rozjel k trestnému střílení – historicky prvnímu, které bylo nařízeno v prodloužení zápasu play off – ale na pittsburghského Kena Wreggetta nevyzrál. Svým dílem tím přispěl k pátému nejdelšímu utkání v ligových dějinách (tehdy ještě třetímu, než ho překonala další dvě), jenž pro Tučňáky šťastně ukončil v čase 139:15 Petr Nedvěd.
„Puk se mu tehdy postavil už někde v půlce cesty od modré čáry. Bylo to smolné, ale takový je hokej,“ vzpomínal kdysi tehdejší kouč Capitals Jim Schoenfeld.

O dva roky později ve stejné situaci smutně klonil hlavu pro změnu hokejista Penguins. Konkrétně Alexej Morozov, kterého vychytal montrealský Andy Moog. Šanci dostal už po 95 sekundách nastaveného času, ale trefil pouze pravou tyč. Zápas ukončil na druhé straně Benoit Brunet krátce před vypršením prvního prodloužení.
V pátek 22. dubna 2016 zahodil příležitost vybojovat pro svůj tým vítězství floridský Aleksander Barkov, když v šedesáté osmé minutě při svém nájezdu na Thomase Greisse z NY Islanders poslal bekhendem kotouč jen do připravené lapačky soupeře. O 29 minut později rozjásal Ostrovany nováček Alan Quine.

Jediné tři případy, kdy bylo nařízeno trestné střílení v nastaveném čase play off NHL, mají mnoho společného. Jak vyplývá z našeho přehledu, mužstvo, jež při nájezdu neuspělo, nakonec zápas prohrálo. V prvních dvou případech také nakonec ztratilo celou sérii – pokud jde o třetí, Panteři prohrávají s Islanders 2-3 na zápasy.
A další společný jmenovatel: neobvyklá situace se pokaždé týkala klubu, v němž v tu dobu působil Jaromír Jágr – nejprve dvakrát Penguins, nyní Floridy.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -