- Reklama -

Rusové slavili zlato z MS juniorů. Nerozeznali devět let starý záznam

- Reklama -

Většina hokejových fanoušků v Rusku strávila neděli ve smutku. Někteří z nich se však i navzdory porážce sborné ve finále mistrovství světa juniorů radovali z vítězství.
Jak je možné, že po prohře 3:4 s Kanadou křepčili radostí?

Nejsledovanější tamní stanici Prvnímu kanálu spadlo vysílání finále do klína až na posledních chvíli (a to údajně i pod tlakem z nejvyšších míst), když turnaj předtím celou dobu přenášela sportovní televize Match-TV. Ta se rozhodla náhle vzniklou díru ve vysílání vyplnit záznamem finále juniorského šampionátu z roku 2011, v němž Rusko Kanadu porazilo.
A kuriozita byla na světě.
Zmatení diváci zvyklí sledovat mladé hokejisty na Match-TV tak učinili i v neděli a viděli heroický výkon, v němž jejich „maladci“ smazali tříbrankové manko a těšili se ze zlatých medailí.
Mezi Rusy, kteří se nechali takto nachytat, patřili například poslanec Dumy Michail Děgťarjov nebo fotbalový reprezentant Dmitrij Tarasov.
„Gratuluju hokejové dvacítce ke zlatu! Tomu říkám rudá mašina. Jste borci, ukázali jste ruský charakter,“ napsal na Facebooku prvně jmenovaný.
Druhý z nich se zase zesměšnil oslavnou koláží na Instagramu.


Otázkou zůstává, jak mohl tak velký počet fandů zmást devět let starý zápas, v němž se objevily současné hvězdy NHL Tarasenko, Kuzněcov či Panarin. Jasnou odpověď poskytl ruský novinář působící v zámoří Slava Malamud.
„Velká část Rusů ví o hokeji jen to, že v něm porážíme ‚ďábelský Západ’. Většina lidí neví, kdo jsou Kuzněcov nebo Tarasenko zač. Ruská láska k hokeji je odjakživa pouze manželstvím z politických důvodů,“ napsal žurnalista smutnou pravdu na svém Twitteru.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -