- Reklama -

Tampa objevila nového střelce: Paquette se blýskl hattrickem, Mrázek střídán

- Reklama -

Hattrick Cedrica Paquettea rozhodl čtvrteční utkání Tampy Bay Lightning s Detroitem Red Wings. Šlo o první třígólový zápis jednadvacetiletého hokejisty, který byl do prvního týmu povolán z farmy v Syracouse Crunch 24. října.
Talentovaný frankofonní Kanaďan odehrál loni v NHL jen dva zápasy, letos jich má na kontě čtyřicet. Ve čtvrtek vstřelil svou sedmou, osmou a devátou branku v sezóně. Střelecký účet zápasu otevřel ve 3. minutě, kdy se dostal k volnému puku a z dorážky překonal poprvé Petra Mrázka v brance Detroitu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Po vyrovnání Red Wings pak krátce před první sirénou zvýšil Paquette na 2:0. V prostřední třetině navýšil skóre svým obvyklým způsobem v přesilovce ranou bez přípravy z levého kruhu Steven Stamkos na 3:1. Ve 32. minutě potom Paquette v přečíslení dva na jednoho oklamal Mrázka naznačením přihrávky, místo které nakonec přesně vypálil.
„Ani jsem si to v ten moment neuvědomil,“ přiznal později mladíček. „Chtěl jsem nahrát Boyleovi, ale on mi pořád opakoval, ať vystřelím. Myslím, že to nakonec byla dobrá práce. Upřímně, moc hattricků jsem během kariéry nedal, takže ho beru.“
Detroit tak v Tampě ukončil sérii šesti výher v řadě. Brankoviště Rudých křídel patřilo opět Petru Mrázkovi, který od zranění obou hlavních gólmanů dostává hodně příležitostí. Od 7. ledna stál v bráně Detroitu devětkrát, šestkrát vyhrál, dvě utkání však nedochytal.
Ve čtvrtek jej po čtyřiceti minutách střídal Tom McCollum, jenž kryl v závěrečné třetině 17 střel a za svá záda nepustil ani jednu. Mrázek inkasoval během prvních dvou třetin z patnácti pokusů soupeře pětkrát a zápas se mu moc nepovedl.

„Za Cedrica Paquettea nemohu být šťastnější,“ radoval ze střeleckého večera svého svěřence trenér Lightning Jon Cooper. „Cítil tu podporu. Chlapi na střídačce se pro něj nažhavili. Ten kluk pro nás maká a bojuje, ale puky mu poslední dobou moc neprocházely. Včera to přišlo.“
Paquette ve čtvrtek skutečně střelecky explodoval. Do přestávky pro All Star Game měl 29 zápasů za sebou bez vstřeleného gólu, teď se trefil čtyřikrát ve dvou utkáních.
„Devětadvacet zápasů je hodně, ale snažíte se na to nemyslet, protože mojí úlohou tady přece jenom není střílení branek,“ řekl rodák z kanadské provincie Quebec. „Když jste mladý, myšlenek na střílení gólů v NHL se nicméně nezbavíte,“ připustil, že mu první hattrick v NHL udělal radost.

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -