- Reklama -

Těším se, můžeme z toho oba vytěžit, říká o možné spolupráci s Lucicem McDavid

- Reklama -

Connor McDavid je rád, že bude mít od příští sezóny v týmu Milana Lucice. Tvrdý útočník, známý svou fyzickou hrou, by měl přinést do mužstva Oilers přesně to, co mu to chybělo a možná ještě leccos navíc. McDavid se o sebe nebude muset tolik bát, protože statný chlapík může plnit i roli jeho ochránce.
„Znamená to hodně,“ řekl devatenáctiletý útočník, který byl v úterý jako lektor v hokejové škole. „Zvedne nás to, dodá nám to přesně tu tvrdost, kterou jsme hledali. Trochu jsme se o to snažili už minulý rok, kdy jsme získali několik urostlých hráčů a rozhodně nám to pomohlo, nyní ale máme tyhle kluky a k tomu ještě Lucice.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Osmadvacetiletý Lucic podepsal sedmiletou smlouvu na 42 miliónů dolarů. Loni nasbíral v Los Angeles 55 bodů (20+35). Lucic, jenž strávil předešlých osm sezón v Bostonu, je v NHL uznávaným power forvardem. A to především proto, že vedle schopnosti rozdávat bodyčeky disponuje také velkou šikovností a rychlostí.
Fakt, že vyhrál s Bostonem v roce 2011 Stanley Cup a s juniorským celkem Vancouverem Giants v roce 2007 Memorial Cup, dodává Lucicovi velkou důvěryhodnost.
„Jsme mladý tým a on je starší chlap, který vyhrával na každé úrovni,“ řekl McDavid. „Přináší zkušenosti, ale taky fyzické parametry a klid do kabiny, který jako mladý tým potřebujeme. Bude skvělou posilou.“
Edmonton je uprostřed přestavby kádru, kterou vede generální manažer Peter Chiarelli. V týmu je několik vysokých draftových voleb, stále se mu ale nedaří uspět v play off. Letos přišli vedle Lucice ještě obránce Adam Larsson a útočníci Zack Kassian a Patrick Maroon.
Třiadvacetiletý Larsson přišel z New Jersey výměnou za Taylora Halla, který byl nejproduktivnějším hráčem Oilers ve třech z posledních čtyř sezón. Šlo o bolavý a obtížný trejd, který by ale měl vést k vyztužení nekvalitní defenzivy.
„Byla to hokejová výměny, něco, co jsme potřebovali,“ zastal se generálního manažera McDavid. „Potřebovali jsme obránce, který by se ujal role, kterou jsme museli obsadit. Larsson je skvělý zadák. Je pořád mladý, ještě se bude zlepšovat. Hall je jedním z nejlepších levých křídel v lize, chápu, že se mu to asi nelíbilo…“
„Byl to skvělý kamarád a můj spolubydlící na pokoji,“ mrzí loňskou jedničku draftu. „Hall pomůže New Jersey a Larsson pomůže nám, takže na tom oba týmy vydělají.“
Mladý hokejista, který by se mohl stát od příští sezóny kapitánem Oilers, doufám, že ho neomezí žádné zranění, jako to bylo v případě zlomené klíční kosti minulou sezónu. S Milanem Lucicem by pak mohli utvořit úderné, dobře se doplňující duo.
„Těším se na tu zkušenost. Mohli bychom z toho oba vytěžit. Hráče kolem sebe dělá lepšími. Když mu budu dávat puky před brány, dokáže si s nimi poradit,“ věří McDavid.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -