- Reklama -

To ať posoudí spoluhráči, říká k možnosti být kapitánem Oilers Connor McDavid

- Reklama -

Connor McDavid může být před začátkem sezóny 2016-17 jmenován kapitánem Edmontonu. Bez ohledu na to se ale aktuálně snaží hlavně vylepšit svou hru účastí na světovém šampionátu v Rusku, kde patří Kanada k favoritům turnaje.
„Myslím, že je to lepší otázka pro mé spoluhráče,“ řekl McDavid k jeho možnému jmenování kapitánem televizi TSN. „Když máte jejich respekt, stojí za vámi a pomůžou vám se vším, co děláte, potom myslím, vám to dělá práci mnohem jednodušší.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Pokud jde o mě, budu se snažit o dobré léto. Až přijdu do kempu, jestli budu nebo nebudu kapitánem, to už je jiný příběh. Budu se ale snažit přijít do kempu a ukázat všem, že nejsem devatenáctiletý kluk, že jsem připravený převzít důležitější roli.“
Pokud céčko McDavidovi skutečně na dres přišijí, stane se čtvrtým teenagerem v historii NHL, který stihnul dělat kapitána před dovršením dvacátého roku věku. Před ním to byli Sidney Crosby v Pittsburghu, Gabriel Landeskog v Coloradu a Vincent Lecavalier v Tampě Bay.
Mladičký lídr Oilers bohužel letos vynechal kvůli zlomenině klíční kosti skoro polovinu sezóny, což výrazně poznamenalo jeho šance na zisk Calderovy trofeje pro nejlepšího nováčka. Přes dlouhou pauza však stihnul nasbírat ve 45 zápasech 48 bodů (16+32), což byl jeden z nejlepších bodových průměrů na utkání v lize. Stačilo to aspoň na nominaci.
„Jsem hrdý, že jsem jedním z finalistů,“ řekl McDavid ke kandidatuře na Calder Trophy.
Na mistrovství světa zatím pomohl Kanadě k šesti vítězstvím, ačkoli gól dosud nedal. V šesti duelech nastřádal sedm asistencí. Rád by si z Ruska přivezl zlatou medaili, jeho prioritou ovšem zůstává pozdvihnout Oilers mezi elitu NHL.
„Nechci na nikoho tlačit, ale určitě vím, že chlapi jsou připravení něco tady dokázat. Vím, že jsou z těch porážek otrávení a chtějí to obrátit. Máme tady dobrou partu, přivedli jsme pár nových tváří a částečně zavedli i novou kulturu. Důležité je, že jsme na konci sezóny zůstali pozitivní, přestože jsme nedosáhli toho, co jsme chtěli.“
V právě končící sezóně byli v Edmontonu čtyři asistenci kapitána. Áčko nosili tři útočníci – Taylor Hall, Jordan Eberle, Ryan Nugent-Hopkins a obránce Andrew Ference, který dělal předešlé dvě sezóny kapitána.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -