- Reklama -

Trenér Bostonu Julien: Jágr miluje hokej, proto je pořád tak dobrý

- Reklama -

Jaromír Jágr je nespornou hokejovou legendou, která momentálně přepisuje rekordy NHL a sklízí slova obdivu ze všech stran. Naposledy se k hráči, který se ve čtvrtek posunul na pátou příčku nejlepších střelců historie NHL, vyjádřil trenér Boston Bruins Claude Julien (na snímku). A nešetřil na jeho adresu superlativy.
„Jeho styl hry není nutně založený na rychlosti, u něj je to hlavně o síle a tu má pořád parádní,“ vystihuje hlavní přednosti české hokejové star Claude Julien. „Je naprosto skvělý v pokrytí puku. Umí si udělat prostor který potřebuje a pak je na ledě po celý čas sakramentsky nebezpečný,“ dodal kouč Bostonu pro web bostonherald.com.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Po výměně z New Jersey na Floridu si Jágr vyzkoušel už svůj osmý dres týmu NHL od vstupu do ligy v roce 1990. Ten bostonský oblékal v části sezóny 2012/13, kdy si pod vedením Juliena zahrál finále Stanley Cupu. Tehdy mohl kouč dobře poznat kvality hráče, který před měsícem oslavil už své 43. narozeniny.
„Jágr je hráč, který se neustále udržuje v neuvěřitelně dobré kondici a právě to mu pomáhá být stále kvalitním hokejistou. Když se ohlédnete zpátky na jeho začátky v lize, vidíte kluka, který skvěle bruslí. Teď už je samozřejmě trochu pomalejší, což je po čtyřicítce normální, ale zbytek jeho kvalit u něj pořád přetrval. Výborně přizpůsobil svůj věk současné hře a proto může pokračovat na vysoké úrovni.“

Dalším hlavním faktorem, proč slavná „osmašedesátka“ stále drží krok s o generaci mladšími hráči, je podle Juliena fakt, že Jágr prostě hokej miluje.

- Reklama -

Reklama: Fanda NHLChcete mít dres Jaromíra Jágra, Florida Panthers? Neváhejte!


„Já pro hráče jako on používám přízvisko ´rink rat´ a myslím to v dobrém slova smyslu. Jsou to kluci, kteří prostě milují přijít každý den na zimní stadion a to je přesně on. Jágr je jeden z těch kluků, kteří zkrátka žijí kolem kluziště. Celý jeho život je o hokeji a on si to opravdu užívá.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -