- Reklama -

V sezóně 2016-17 si Ryan O´Reilly vydělá v Buffalu jedenáct milionů dolarů

- Reklama -

Buffalo podepsalo sedmiletý kontrakt s Ryanem O´Reillym, kterého získalo na konci června z Colorada. Podle informací zámořských médií si kanadský centr vydělá celkem 52,5 miliónu dolarů. Smlouva začne platit až po následujícím ročníku, v němž si O´Reilly přijde na 6,2 mil. USD.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jsme šťastní, že jsme podepsali s Ryanem dlouhodobou smlouvu. Není lehké najít hráče jeho věku, jenž už je etablovaným hráčem v NHL. Ryan je kompletní hokejista, který dokáže ze svých spoluhráčů udělat lepší hráče,“ uvedl na adresu mistra světa z Prahy generální manažer Tim Murray.
„Už při jeho angažovaní jsme v něm viděli někoho, kdo by mohl okamžitě posílit naši soupisku a zlepšit hru mužstva. Je ještě dostatečně mladý na to, aby výrazně ovlivnil výsledky týmu v následujících letech. S touto vírou jsme tuto smlouvu podepisovali,“ dodal.
„Nová smlouva S Buffalem pro mě znamená, že ve mě mají velkou důvěru. Nesmírně si toho vážím, je to pro mě velká čest,“ komentoval čtyřiadvacetiletý rodák z Clintonu podpis lukrativní dohody.
O’Reilly byl draftován Coloradem jako číslo 33 na draftu 2009. Minulou sezónu zakončil s 55 body (17+38) v 82 zápasech, ceněn je ale rovněž pro svou defenzivní práci. V předešlé sezóně dostal Lady Byng Trophy za hokejové gentlemanství spojené s vysokou výkonností.

Do Buffala přestoupil 26. června společně s křídelníkem Avalanche Jamie McGinn. Sabres je získali výměnou za obránce Nikitu Zadorova, útočníky Michaila Grigorenka, J.T. Comphera a právo volby z 31. pozice v letošním draftu NHL.
„Vždy jsem chtěl být důležitou součástí týmu a zastávat roli lídra týmu,“ řekl O’Reilly. „To je další oblast pro růst mojí hry. Mohu se učit nové věci, a pokud se mi povede zužitkovat to, co umím, budu z toho mít prospěch nejen já, ale i celý tým. Je to velký krok, už se nemohu dočkat začátku nové sezóny.“
Smlouva O´Reillyho s Buffalem:
2016-17: 11 mil.
2017-18: 9 mil.
2018-19: 8,5 mil.
2019-20: 6 mil.
2020-21: 6 mil.
2021-22: 6 mil.
2022-23: 6 mil.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -