- Reklama -

VIDEO: Matthews vytvořil nový klubový rekord Toronta

- Reklama -

Americký hokejista Auston Matthews vytvořil nový klubový rekord Toronta v počtu nastřílených gólů v nováčkovské sezóně. V úterním utkání proti Floridě přispěl jednou brankou k těsné výhře Maple Leafs 3:2 a byl to jeho 35. gól v 75 odehraných zápasech.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Devatenáctiletý centr touto trefou v klubových statistikách překonal jednatřicet let starý rekord někdejšího slavného kapitána Javorových listů Wendela Clarka. Ten v ročníku 1985-86 nastřílel za kanadský klub 34 branek v 66 utkáních.
„Je to jedině dobře,“ komentoval Clark vynikající počin svého následovníka. „Pokud máme být silní, potřebujeme, aby se těmto mladým dařilo a aby takovéto rekordy překonávali,“ doplnil padesátiletý rodák z Kelvingtonu.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

„Je pro mě velká pocta, že můžu být zmiňován v jedné větě s chlapem, jako je Wendel Clark,“ uvedl po zápase Matthews, který se stal sedmým Američanem na pozici jedničky draftu v historii a prvním od roku 2007, kdy si Chicago vybralo forvarda Patricka Kanea. Z první pozice si zástupci Toronta vybírali naposledy v roce 1985 a jejich volba tehdy padla právě na Wendela Clarka.
Osobní statistiky si navíc ještě může výrazně vylepšit. V základní části soutěže čeká Maple Leafs posledních sedm zápasů. Matthews tak může zaútočit i na klubový rekord v produktivitě nováčků, který s 66 body (28+38) drží slovenský forvard Peter Ihnačák ze sezóny 1982-83. Matthews má v tuto chvíli na kontě 62 bodů.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -