- Reklama -

VIDEO: Rangers mají problém, Lundqvista zranil spoluhráč

- Reklama -

Jen jednu třetinu odchytala za NY Rangers v úvodním zápase prvního kola play off proti Pittsburghu jejich brankářská jednička Henrik Lundqvist. A nedlouho před odchodem do šaten to vypadalo, že švédský reprezentant si nezapíše ani celých dvacet minut.
V závěru prvního dějství napřáhl Ian Cole na modré čáře. Lundvist sice jeho střelu zachytil, ale obránce Marc Staal, který si v tu chvíli sjednával před brankovištěm respekt Oskara Sundqvista, nešťastně zasáhl spoluhráče holí do oka. Švédský gólman padl v bolestech v ledu a později se svěřil u střídačky do péče lékařů. Nakonec se rozhodl zbývajících 49 vteřin dochytat, což možná neměl dělat, protože o jednadvacet sekund později inkasoval branku od Patrica Hörnqvista.
Po přestávce už zaujal místo mezi tyčemi náhradník Antti Raanta. Inkasoval třikrát z devatenácti pokusů Penguins. Poslední střela, kterou Hörnqvist završil hattrick, už mířila do opuštěné klece.
Lundqvistův status pro další utkání je nejistý, Rangers budou vědět víc po dnešním důkladnějším vyšetření. Do karet jim může hrát fakt, že druhý zápas série je na programu až v sobotu, mají tedy o den delší pauzu, než bývá obvyklé.

Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -