- Reklama -

Voráček ožil, Krejčí zařídil výhru v nájezdech. Jágr má další bod

- Reklama -

Philadelphia znovu dává góly, Jakub Voráček už zase boduje. Český útočník podle plánů trenéra Hakstola sice strávil většinu včerejšího zápasu s Carolinou po boku nových spoluhráčů, ale asistence sbíral ve chvílích, kdy se vrátil k obvyklým kolegům. V 31. minutě při přesilovce nabil před bránu Braydenu Schennovi a v nastavení byl členem trestného komanda, které zajistilo Letcům vítězství 3:2.
Flyers dali všechny své góly za nestandardního počtu mužů na ledě, ve druhé třetině ještě ujeli v oslabení Couturier s Girouxem. Hurikánům patřilo třetí dějství. Michala Neuvirtha překonal i nováček Brett Pesce, jenž skóroval ve druhém zápase v řadě.
David Krejčí byl jediným úspěšným exekutorem při nájezdech, které určily vítěze tradičního derby mezi Torontem a Bostonem, domácího gólmana Jamese Reimera vyškolil střelou mezi betony. Bruins byli po většinu času o krok napřed, přidělení bodu útěchy zařídil svěřencům Mikea Babcocka až Tyler Bozak čtyři minuty před koncem normální hrací doby.
Medvědi porazili Maple Leafs i v sobotu, celkově navlékli na vítěznou šňůru třetí korálek. Hlavní hvězdou večera vyhlásili brankáře Tuukku Raska poté, co se prezentoval 39 zákroky a rozehrávkou při Rinaldově gólu.
Florida má až na sobotní výjimku (4:5 s Rangers) v poslední době problémy se zakončením, její normou se stala jedna branka na zápas. Proti Los Angeles ji zařídil elitní útok při přesilovce ve 26. minutě, po nahrávce Jaromíra Jágra proklouzla Quickovi střela Aleksandera Barkova. Na jednu ránu se ale vyhrává málokdy. Králové se do přestávky znovu ujali žezla a Marián Gáborík po návratu ze šaten stvrdil jejich vítězství 3:1.
Panteři kromě bodů přišli i o Ala Montoyu. Americký gólman odstoupil po devíti minutách kvůli zranění hlavy po srážce s Nickem Shorem.
Už 214 minut se nepodařilo skórovat hokejistům Nashvillu. Dalším z maskovaných mužů, který je vychytal, se včera stal newyorský Henrik Lundqvist. Švédská hvězda si při svém druhém shutoutu v sezóně připsala jednatřicet zákroků a vede většinu ligových statistik s 12 výhrami, průměrem 1.74 a úspěšností 94.6 procenta.
Jezdcům stačilo vystřelit devatenáctkrát, aby dostali tři puky za záda Pekky Rinneho. Autoři všech tří gólů (Nash, Stepan i Hayes) mířili letos přesně pošesté.
„Shutouty mají význam jen při výsledku 1:0,“ pronesl washingtonský Braden Holtby. Přesně tak ale utkání mezi Capitals a Oilers skončilo, takže 33 zákroků strážce domácí klece mělo velký význam. Stejný jako střela pod břevno z 54. minuty v podání Dmitrije Orlova, která určila vítěze.
Edmontonský Anders Nilsson proti ní neměl nárok, za zbylých devětadvacet zákroků si ale zařazení mezi hvězdy zápasu také zasloužil. Už je to tak, Olejáři objevili novou brankářskou jedničku, švédský (stále ještě) nováček odchytal osm z posledních deseti utkání.
Dvě třetiny odehráli Bluesmani v Buffalu poněkud ležérně, teprve ve třetí přeřadili na vyšší rychlostní stupeň. Troy Brouwer ve 46. minutě srovnal na 1:1 a mladík Robby Fabbri o osm minut později dorážkou Bouwmeesterovy střely zajistil hostům vítězství.
Pro Sabres se jednalo o pátou porážku v řadě, která je přikovala ke dnu Atlantické divize. St. Louis je v Centrální divizi naopak jediným celkem, jemuž se daří trochu držet krok s vedoucím Dallasem.
Souboj dvou nejhorších celků této skupiny pro sebe Colorado rozhodlo v závěrečné dvacetiminutovce. Do ní se ve Winnipegu vstupovalo za nerozhodného stavu 1:1, poté už jen hosté přinutili třikrát k činnosti brankového rozhodčího. Hrdinou klíčového okamžiku byl Cody McLeod, pojedenácté v sezóně se trefil Matt Duchene.
Do brankoviště Lavin se po šestizápasové pauze vrátil Semjon Varlamov, statistici mu napočítali dvacet úspěšných zákroků.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -