- Reklama -

Vrbata vsítil vítězný gól Canucks, Pavelec nezabránil další porážce Jets

- Reklama -

Radim Vrbata přispěl v pátečním utkání na ledě Edmontonu gólem a asistencí k vítězství Vancouveru 2:0. Mladoboleslavský rodák, který skóroval v každém z úvodních tří zápasů Canucks, byl vyhlášen třetí hvězdou utkání. Branka třiatřicetiletého útočníka byla v utkání rozdílová, když v 36. minutě zužitkoval za nerozhodného stavu 0:0 spolupráci s dvojčaty Sedinovými. Hlavní práci odvedl Daniel Sedin, jenž po objetí branky našel u protější tyče nikým nekrytého Vrbatu a ten jeho nabídkou nepohrdl.
Elitní útok Kosatek vyprodukoval také druhou gólovou trefu. Patnáct sekund před koncem základní hrací doby našel český útočník ve vlastním obranném pásmu Henrika Sedina, ten pohotovou zadovkou naservíroval puk svému bratrovi, jenž pak dalekonosnou střelou do prázdné branky zastavil závěrečný nápor domácích. Gólman Ryan Miller podpořil úspěch svého celku 28 bezchybnými zákroky a připsal si jubilejní třicátý shutout v kariéře.
Ocenění za třetí hvězdu utkání získal také Ondřej Pavelec. Jeho Winnipeg přesto v prvním domácím duelu v ročníku podlehl Nashvillu 0:2. Kanadský klub prohrál potřetí za sebou. Pavelec držel akcie Jets na úspěšný výsledek velmi dlouho, když pochytal 25 střel soupeře. Poprvé inkasoval v 17. minutě, kdy ho překonal Mike Ribeiro. O další změnu na ukazateli skóre se v čase 47:31 postaral James Neal, u obou branek asistoval Anton Volčenkov. Pekka Rinne 31 zákroky vychytal všechny šance Tryskáčů a uhájil své premiérové čisté konto sezóny.
Jediný gól rozhodl utkání, ve kterém Florida porazila Buffalo. O vítěznou trefu se postaral ve 24. minutě Sean Bergenheim, který byl poté vyhlášen první hvězdou zápasu. Na třetí stupínek vystoupal jeho spoluhráč Roberto Luongo, který vychytal svoji 67. nulu v kariéře a překonal v historických tabulkách na třináctém místě legendárního gólmana Patricka Roye, současného trenéra Colorada.
Columbus vyhrál nad Plameny z Calgary 3:2, přitom o těsný výsledek a zbytečné nervy v závěru zápasu se postarali domácí hráči sami. Po čtyřiceti minutých vedli 3:0, jenže v posledním třetině dovolili soupeři snížit na rozdíl jediné trefy. O dramatickou zápletku se zasloužili Mason Raymond a Josh Jooris. Flames se tak sice vrátili do hry, vyrovnat už ale nedokázali.
Výhra Detroitu 4:1 nad Torontem měla největšího hrdinu v Henriku Zetterbergovi, který si připsal asistenci u všech gólů Rudých Křídel a byl po odehrání všech pátečních utkání vyhlášen nejlepším hráčem celého dne. Dařilo se i oběma jeho krajanům Johanu Franzenovi (2+0) a Gustavu Nyquistovi (1+1). Jakub Kindl přihrál na jednu branku Red Wings.
Kačeři z Anaheimu prohrávali s Minnesotou 0:1, ale dva góly v posledním dějství vše otočily. Výhru trefil necelých osm minut před koncem Corey Perry, celkově šlo o jeho pátý gól v sezóně. Touto trefou se devětadvacetiletý Kanaďan dostal na druhé místo mezi střelci, o které se dělí s dalšími čtyřmi hráči.

Příští zápas v TV: New Jersey – San Jose, so/ne 18. říjen, 01:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -