- Reklama -

Vyhrát další zápas, na nic jiného v Chicagu nemyslí

- Reklama -

fb-chicagoZkušenosti z play off mají na rozdávání, přesto jsou hráči Chicaga po pěti zápasech o krok zpět. V napínavém pátém duelu, kde dokázal Jonathan Toews posunout svůj tým dvěma góly při hře v šesti mužích bez brankáře do prodloužení, nakonec slavili Kačeři. Ducks vedou v sérii 3:2.
„Za poslední roky jsme nasbírali hodně zkušeností, je to bohaté historie,“ řekl trenér Joel Quenneville. „Myslím, že z minulého utkání jsme všichni odcházeli naštvaní a s kyselou pachutí v ústech. Někdy to může být lepší než všechny historické lekce.“
Pokud to Blackhawks pomůže vyhnout se další tragické první třetině, jako měli v předešlém klání, bude to dobrý startovací bod. Chicago celý zápas dohánělo náskok Anaheimu a to ho stálo hodně sil. Byla to sedmá třetina z patnácti utkání play off, kdy inkasovalo za dvacet minut aspoň tři branky, což není málo. Takové výpadky berou síly.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Přestože si Jestřábi nakonec vybojovali prodloužení, nastavený čas tentokrát netrval dlouho. Už po 45 vteřinách poslala Bickellova chyba soupeře do přečíslení dva na jednoho a Anaheim se radoval ze třetí výhry. Levý křídelník Hawks chtěl nahodit puk do útočné třetiny, aby se spoluhráči vystřídali, úmysl mu ale nevyšel a kotouč se rychle valil směrem na jeho bránu.
„Těžko říct, ale měli bychom být v těchto okamžicích lépe soustředění,“ řekl obránce Chicaga Niklas Hjalmarsson. „Měli jsme si zachovat tu výhodu, když jsme vyrovnali, mít potom silné střídání. Myslím, že právě tohle musíme zlepšit.“
Říct to a pak to opravdu dodržet, to jsou dvě různé věci. Pravdou je, Blackhawks hrají v téhle sezóně dobře, pokud jsou v ohrožení. „Musíme hrát v šestém zápase nadoraz,“ uvědomuje si Brandon Saad. „Teď jsme v situaci, kdy je to vyhraj nebo zemři. Z nějakého důvodu jsme pátý zápas začali vlažně. Potřebovali jsme urvat aspoň jeden zápas venku a v pondělí se nám to nepovedlo.“

Pravděpodobnost je na straně Chicaga. Podobně jako Rangers, kteří v noci zvládli svůj zápas číslo šest, také Blackhawks by si měli teoreticky poradit. Od sezóny 2008-09 má Chicago bilanci 9:4 v zápasech o přežití. Konkrétně v utkáních číslo šest, kdy jim hrozilo bezprostřední vyřazení, Jestřábi třikrát vyhráli a jen jednou prohráli.
Sedmý zápas si vybojovali v prvním kole 2011 proti Vancouveru, ve druhém kole 2013 proti Detroitu, v konferenčním finále 2014 proti Los Angeles. Nevyšlo to jen v roce 2012 proti Phoenixu.
„V minulosti jsme si tím už prošli,“ nebojí se Quenneville. „Třeba za stavu 1:3 proti Detroitu. Už jsme byli několikrát v takto obtížné situaci a dokázali se vrátit. V téhle sérii ztrácíme už potřetí. Jsme v rozpoložení, že potřebujeme vyhrát právě ten jeden zápas. Na to se teď soustředíme.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -