- Reklama -

Výsledky Ivan Hlinka Memorial Cup 2017: Švédsko – Švýcarsko, Rusko – Finsko

- Reklama -

Skupina A (Břeclav)

Švédsko – Švýcarsko 4:2 (2:1, 2:1, 0:0)

Branky a asistence: 5. Ginning (Berggren), 9. Berggren (Gustafsson), 22. Fagemo (Boqvist), 34. Hållander (Wernblom, Boqvist) – 4. S. Schmid (Gerber, Patry), 35. Vouillamoz (Nussbaumer).Střely: 34:26 (17:5, 11:8, 6:13).
Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Rozhodčí: Pražák, Kika – Jindra, Zíka. Diváků: 200.
Sestavy:
Švédsko: Hellsten – Johansson (C), Ginning, Boqvist, Sandin, Fransson, Andersson, Granberg – Hållander, Bäck, Wernblom (A) – Jakobsson, Olofsson (A), Fagemo – Eriksson, Gustafsson, Berggren – Westfält, Nässén, Lilja – Finn Olsson.
Švýcarsko: Charlin – Henauer, Gross (A), Kälin, Berni (C), Moser, Prysi, Wyss, Aebischer – Patry, S. Schmid (A), Gerber – Calzimiglia, Wetter, Oana – Vouillamoz, Nussbaumer, Verboon – Schwab, Wüest, Kiener.
Ohlasy trenérů:
Torgny Bendelin (Švédsko): Dali jsme čtyři góly, což je dobré, ale i přesto nejsem spokojený s úrovní hry, kterou jsme předvedli. Měli jsme nějaké přesilovky? Neměli. Proč? Protože jsme si nevytvořili dost šancí. Odehráli jsme tři zápasy ve třech dnech a všechny vyhráli, což je pozitivní. Ale i když jsme dnes vyhráli, chtěl bych zapomenout na náš výkon.
Thierry Paterlini (Švýcarsko): Byla to vyrovnaná hra. Hráli jsme proti Švédsku, které je jedním z nejlepších týmů na turnaji. Chtěli jsme mít dobrý pohyb a udržet rytmus. Hráli jsme na čtyři lajny, což fungovalo celkem dobře. Koncem zápasu jsme měli hodně šancí, v přesilovce jsme trefili tyč. Kdybychom dali gól, mohlo to být 4:3 a možná bychom vyrovnali. Ale neskórovali jsme a Švédové vyhráli.


Bude vás zajímat:


Skupina B (Bratislava)

- Reklama -

Rusko – Finsko 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Branky a asistence: 10. Rotenberg (Zavgorodnij, Žuravljov), 16. Zavgorodnij, 45. Guskov (Žuravljov, Rotenberg) – 25. Kokkonen (Ketola, Ranta).Střely: 20:31 (5:10, 10:12, 5:9).
Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
Rozhodčí: Konc D., Jonák – Orolín M., Kacej. Diváků: 303.
Sestavy:
Rusko
: Miftachov (Rybalkin) – Babincev, Žiljakov, Žuravljov, Kaliničenko, Malyšev (A), Ochoťuk (C), Solopanov, Pribylskij – Biljalov, Cybin, Guskov – Žabrejev, Ďaděňkin, Zavgorodnij – Ischakov (A), Rotenberg, Rtiščev – Sokolov, Šabanov.
Finsko: Annunen (Nurmi) – S. Salmela (A), Nousiainen, Rannisto, Ketola, A. Honka, Kokkonen, Räsänen, Utunen (C) – Kupari, Maccelli, Mäki – Moilanen, Salonen, Ranta – Petman, Tanus (A), Kotkaniemi – Killinen, K. Kapanen, Aaltonen.
Ohlasy trenérů
Alexander Zybin (hlavní trenér, tým Ruska): „Odehráli jsme výborný zápas ještě proti dobrému soupeři. V tomto zápase jsme udělali dvě větší chyby. Chtěl bych především pochválit lajnu Zavgorodnij – Guskov – Rotenberg, která se postarala o všechny naše branky. Navíc gólman Miftachov byl výtečný, což nám hodně pomohlo. Pro semifinále si soupeře vybírat nebudeme. Jestli chceme dojít co nejdále, musíme porazit každého.“
Toomi Niemelä (hlavní trenér, tým Finska): „Opravdu mě potěšilo, jak jsme dnes hráli. Po včerejšku se kluci sebrali a byli jako úplně jiný tým. To musí být jasné každému, kdo nás viděl hrát. Myslím, že jsme si zasloužili o trochu lepší výsledek, ale bohužel se tak nestalo. Dnes vyhrál ten tým, který byl o něco lepší v předbrankovém prostoru. To je jediný důvod, proč vyhráli. Nebyli jsme tak silní dva až tři metry před brankou a oni toho využili. Je to zklamání, že jsme prohráli, ale určitě nám nebude chybět motivace v pátečním zápase. V každém zápase je to čest reprezentovat svůj národní tým a tito kluci navíc bojují o místo na mistrovství světa, to je taky důležité.“

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -