- Reklama -

V Montrealu se bojí opakování loňské sezóny. Claude Julien se pokusí zastavit sérii porážek

- Reklama -

Do toho tématu se Julienovi moc nechtělo, protože v Montrealu trénuje teprve krátce. Nicméně podobnost mezi minulou a letošní sezónou Canadiens je příliš velká. Také loni měli Habs výborný vstup do základní části, pokažená druhá polovina sezóny je ale připravila o možnost zahrát si o Stanley Cup. Letos má sezóna podobný průběh.
Kanadský klub znovu výborně začal, v říjnu prohrál jediné utkání. Teď ale odpadl a porážkám nedokáže zabránit ani opěvovaný brankář Carey Price, který loni mužstvu v honbě za postupem do play off chyběl. V únoru vyhráli Canadiens jediný zápas, sedm jich prohráli. Od Claudea Juliena se čeká, že tento trend obrátí.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Nemyslím, že někdo hledí do minulosti, tedy pokud zrovna nevyhráváte,“ uvedl nový trenér Habs na pondělním tréninku. „To je jediný okamžik, kdy se do minulosti rádi podíváte.“
V úterý hraje Montreal v Madison Square Garden proti NY Rangers. Pro Juliena to bude druhý zápas na lavičce nového týmu, kde vystřídal vyhozeného Michela Therriena. První duel v sobotu proti Winnipegu prohrál 1:3. Napodruhé už by rád uspěl.
Canadiens si se 70 body pořád drží první místo v Atlantické divizi, jejich starý náskok se ale zmenšil už jen na dva body. Nový trenér tady loni nebyl, hodně hráčů ano. Brendan Gallagher může srovnávat.
„Na začátku sezóny jste se nás ptali, jestli jsme se z té loňské dostatečně poučili. To, čím právě procházíme, je lekce. Ať prohrajete nebo vyhrajete, na hřiště musíte přijít vždycky se stejným postojem a myšlenkami. I když to zní jako fráze, je to tak. Když to každý dodrží, pak se teprve můžeme dostat tam, kam chceme,“ řekl Gallagher.
Nový trenér se pokouší o určité změny, včetně úprav krytí hráčů v obranném pásmu. Hráče nabádá také k trpělivosti v útočné třetině.
„Nabízíme soupeřům příliš mnoho šancí, musíme to snížit. Když to dokážeme, vytvoříme si sami víc příležitostí,“ říká obránce Shea Weber. „Hlavně ve druhé polovině roku je hodně zápasů vyrovnaných, často jen o jeden gól. Proto si musíme hledět vlastního pásma. Když omezíme šance, které jdou na Price, on už svojí práci odvede.“
Úterní zápas bude dalším testem. „Vždycky jsem věřil, že se víc poučíte z porážek než z výher,“ dodává Gallagher. „Musíte se poučit jako individualita i jako tým. Loňská sezóna byla absolutním zklamáním, nicméně myslím, že jsme se poučili. Procházíme těžkými časy, ale pořád jsme v dobré pozici. Musíte to jen hodit za hlavu a soustředit se na vyhrávání.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -