- Reklama -

Andrewové Ladd a Shaw bez smlouvy. Oba by v Chicagu rádi prodloužili

- Reklama -

Andrew Ladd i Andrew Shaw (na snímku) jsou po této sezóně bez smlouvy. Oba by rádi zůstali v Chicagu, oba ale mohou být obětí utahování opasků z důvodu omezení daných platovým stropem.
Třicetiletý Ladd bude od 1. července nechráněným volným hráčem, čtyřiadvacetiletý Shaw bude chráněným agentem Blackhawks. Oba by rádi v klubu zůstali a dali najevo, že budou ohledně jednání o novém kontraktu flexibilní.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jsem ve stádiu kariéry, kdy bych měl dělat rozhodnutí jinak, kdy si nakonec uvědomíte, že to všechno není jen o penězích,“ řekl Ladd, který přišel k Blackhawks z Winnipegu před uzávěrkou přestupů 25. února. „Je to o tom být na dobrém místě kvůli rodině a být v týmu, který se může ucházet o Stanley Cup každý rok.“
„Byl bych blázen, kdybych nechtěl zůstat v téhle partě, v téhle organizaci. Uvidíme, co se stane,“ dodal Andrew Ladd, jenž zaznamenal v Chicagu 12 bodů (8+4) v 19 zápasech, v play off pak přidal jeden gól a jednu asistenci v sedmi utkáních proti St. Louis.
„Žil jsem okamžikem, viděl jsem to jako šanci zažít velkou jízdu se skvělým týmem, dostat se do výborné organizace. Dál jsem nehleděl,“ přiznal zkušený kanadský útočník. „Vždycky doufáte, že to může vyjít, ale je tam hodně dalších věcí, které do rozhodování klubu vstoupí,“ uvědomuje si, že nemá nic jistého.
V jiné situaci je Andrew Shaw, který byl Chicagem v roce 2011 draftován a jinde zatím nehrál. Během pěti let se vyvinul v integrální součást týmu, se kterým vyhrál Stanley Cup v letech 2013 a 2015.
„Chci být zpátky a myslím, že mě chtějí zpátky,“ věří rodák z ontarijského Belleville, který posbíral letos 14 branek a 34 bodů v 78 utkáních základní části. „Jsem v Chicagu pět let a udělal jsem si tady z toho místa domov. Máme tu spoustu přátel. Miluji tohle město i podporu fanoušků. Skvěle mě tu přijali, vyhrál jsem tady dva Stanley Cupy. Chci zůstat součástí tohoto týmu…“
Generální manažer Blackhawks Stan Bowman prohlásil, že se mu Shaw líbí, musí ale počkat, jaká bude výše platového stropu. Trenér Joel Quenneville šel ještě dál, když řekl, že Shaw je pro něj v sestavě Hawks „nenahraditelný“.
„Cítím, že mě oba chtějí zpátky, že mě oba respektují jako hráče a líbí se jim, co nabízím. Je to obchodní věc. Jak jsem řekl, chci být zpátky, snad se obě strany dohodnou,“ věří Shaw.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -