- Reklama -

Arvidsson v prodloužení zařídil Nashvillu sedmý zápas, Hertl asistoval u jedné branky Sharks

- Reklama -

Dvakrát museli hokejisté Nashvillu v domácím utkání naděje se Žraloky umazávat soupeřův náskok. Když se poprvé dostali do vedení, Bridgestone Arena propukla v hromový náskok. Stalo se tak totiž až v nastaveném čase. Viktor Arvidsson v 63. minutě bekhendovou střelou pod břevno určil, že hrát se bude ještě ve čtvrtek v San Jose.
„Úžasný pocit vidět kotouč v síti,“ hodnotil stručně švédský útočník svoji premiérovou trefu v play off NHL.
K vítězné radosti Predátorů však vedla dlouhá a strastiplná cesta. Do dvanácté minuty jim na ni navalil dva kameny Chris Tierney. Nejprve tečí Vlasicova nahození, jejíž oprávněnost (rozuměj správnou výšku pod úrovní břevna) museli potvrdit videorozhodčí. Asistenci si připsal i Tomáš Hertl. Podruhé se Tierney prezentoval dorážkou Nietovy střely.
„Nezačali jsme dobře,“ uznává domácí forvard Mike Fisher. „Rychle na nás vlétli a vedli o dvě branky, ale od té chvíle jsme ze své hry měli dobrý pocit. Věděli jsme, že se můžeme vrátit do utkání, už jsme to v téhle sérii několikrát předvedli.“
Povedlo se i tentokrát. Ještě před přestávkou ukázal se štěstím směr Roman Josi, krátce po ní si s bránícím Braunem pohrál Ryan Johansen a srovnal.
Delší dobu se potom nic zajímavého nedělo, napětí začalo narůstat až v poslední desetiminutovce základní hrací doby. V čase 50:04 potrestal Salomäkiho vyloučení Logan Couture mířící z levého kruhu přesně zápěstím, jenže o čtyři a půl minuty později po sérii rychlých přihrávek v útočném pásmu skóroval Colin Wilson.
Sedmý muž draftu 2008 je v letošním play off nejproduktivnějším Predátorem, ze třinácti startů vytěžil stejný počet bodů. V celoligových tabulkách to momentálně stačí na páté místo. Dva z mužů, kteří jsou před ním, oblékají dres Sharks. Ve čtvrtek se v San Jose ukáže, kdo bude mít příležitost rozhojňovat svoji bilanci i v příštích dvou týdnech.
„Ve chvílích, kdy naplňujeme svůj potenciál, máme velice dobrý tým. V téhle sérii jsou ale delší a kratší okamžiky, kdy to nedokážeme,“ přiznává Logan Couture, jeden z těch, kteří mají ještě lepší statistiky než Wilson. „Každý by se měl podívat na své výkony a přinést do sedmého utkání to nejlepší. Nikdy nevíte, co se může stát.“



Nashville – San Jose 4:3p (1:2, 1:0, 1:1 – 1:0) – stav série 3:3

Branky a asistence: 16. Josi, 22. Johansen (Ellis), 53. Wilson (Neal, Ribeiro), 63. Arvidsson (Salomäki, Rinne) – 10. Tierney (Vlasic, Hertl), 12. Tierney (Nieto, Burns), 51. Couture (Burns, Thornton).
Střely na branku: Nashville 5-14-11-2=32, San Jose 8-4-5-1=18. Přesilovky: 0/1 – 1/1.
Brankáři: Rinne 15/18 – Jones 28/32.
Hvězdy utkání: Arvidsson, Wilson, Johansen (všichni NSH).
Česká účast: – Tomáš Hertl (20:09, 0, 1 střela, 0+1), Roman Polák (12:16, -1, 0 střel, 0+0).

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -