- Reklama -

Bludný Lehner. Za poslední dva roky vyráží už na čtvrtou štaci

- Reklama -

Fanshop týmuTenhle chlap je prostě svéráz. Robin Lehner, který poprvé okusil NHL v dresu Ottawy, se opět stěhuje. Do své sbírky přidá k trikotům Senators, Sabres, Islanders a Blackhawks nově i šedozlatou kombinaci Golden Knights.
Loni zažil průlomovou sezonu. Poté, co se dozvěděl diagnózu těžké psychické nemoci, podepsal roční kontrakt s New York Islanders. Na Long Islandu si skvěle sedl s Němcem Thomasem Greissem a společně vyhráli William M. Jennings Trophy za nejméně obdržených gólů v základní části. Za to, jak se popral se svojí nemocí a závislostí na alkoholu a prášcích na bolest a na spaní, získal také trofej Billa Mastertona.
V létě ale Lehner všechny šokoval, když navzdory předpokladům jako volný hráč nezůstal u Islanders, ale místo toho se přestěhoval do Chicaga, aby vytvořil tandem s veteránem Coreym Crawfordem. S o čtyři roky starším parťákem musel vysoký Švéd skousnout spoustu porážek, Blackhawks už pár sezon připomínají někdejší mašinu na vítězství jen zdaleka.
Nebylo tudíž až takovým překvapením, že v poslední možný den se Lehner stěhoval. Ostatně, opět mu bude končit kontrakt, Chicago je před přestavbou a Lehnerovy ambice jsou trošku jinde.


S nabídkou Malcolma Subbana, druhé volby draftu a mladíka Slavy Demina nakonec uspěli Vegas.
Krátkodobá výpomoc?
Lehner po loňské životní sezoně podepsal roční kontrakt v hodnotě pěti milionů dolarů. S Islanders došel do druhého kola play-off, kde je vyřadila Carolina s Petrem Mrázkem a Curtisem McElhinneym. Letos chtěl ještě dále a doufal, že se mu to povede se zkušeným mančaftem Blackhawks, jenže ti zůstali letos daleko za očekáváním. Nenechte se zmást Lehnerovými nepříliš působivými čísly (3,01 a 91,8 %), za děravou obranou Chicaga dělal, co mohl.
Před uzávěrkou si jej jako pojistku vybrali ve Vegas, kde jinak panuje veterán Marc-André Fleury. Pětatřicetiletý gólman s přezdívkou Flower si zatím zapisuje spíše průměrná čísla, ale všichni dobře víme, že na vyřazovací boje se opět připraví dokonale.
Potřetí v kariéře měnil dres bratr slavného obránce P. K. Subbana Malcolm. Šestadvacetiletý gólman po několik let poctivě plnil roli dvojky za Fleurym. Stejně jako Lehnerovi mu končí po této sezoně smlouva, nyní bere 850 tisíc dolarů ročně.


Mnozí odborníci spekulují, že je tato výměna právě kvůli končícím kontraktům obou maskovaných mužů, pouze krátkodobá a v létě se vrátí do svých původních destinací. I když podle zákulisních informací Chicago už o Lehnera příliš nestojí.
 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -