- Reklama -

Boedker poprvé v NHL mění dres, Arizona ho vyměnila do Colorada

- Reklama -

Od začátku své profesionální kariéry v zámoří byl spojený s klubem z arizonského Glendale, teď už je to ale minulost. Poslední den přestupního období se šestadvacetiletý Mikkel Boedker stěhuje do Colorada, které za něj nabídlo Kojotům obránce Kylea Wooda a útočníky Alexe Tanguaye a Connera Bleackleyho.
„V sestavě Avalanche je hodně talentu. Bude fajn jen s nimi spolupracovat a vidět jak jsou kreativní. Samozřejmě Jarome Iginla je chlap, od kterého se můžete hodně naučit. Bude to pro mě ohromná zkušenost,“ míní Boedker.
Osmý muž draftu 2008 vynechal ve své nováčkovské sezóně v NHL 2008-09 pouze čtyři utkání. V následujících dvou letech ale střídal první tým s působením na farmě v AHL. V srpnu 2011 podepsal s Phoenixem dvouletý kontrakt a od té doby se stal nedílnou součástí základní sestavy Coyotes.
Nejvíce na sebe upozornil v sezóně 2013-14, kdy si v 82 duelech připsal 51 bodů za 19 branek a 32 asistencí. Na začátku loňského července uzavřel s Arizonou roční kontrakt v hodnotě 3,75 miliónu dolarů. V létě se může stát nechráněným volným hráčem.


Bude vás zajímat: Dva hattricky Boedkera v letošní sezóně NHL 


Dánský rychlonohý útočník sehrál za Coyotes celkem 445 utkání a připsal si 213 bodů (80+133). Ve 20 zápasech play off vstřelil čtyři branky a na pět dalších přihrál. Arizona je v tabulce Západní konference jedenáctá a na osmé Colorado ztrácí osm bodů.
„Jsem Phoenixu vděčný za to, co pro mě udělali, když jsem byl mladý. Coyotes mě draftovali, ale teď mířím do Colorada. Uvidíme, jestli jim mohu pomoci vyhrávat a dojít do play off,“ říká rodák z Brøndby.
Pro šestatřicetiletého Alexe Tanguaye bude Arizona pátou zastávkou v NHL. Profesionální kariéru začínal v dresu Colorada, jehož zástupci si kanadského křídelníka vybrali před osmnácti lety v prvním kole draftu z 12. pozice. Působil také v Calgary, Montrealu a Tampě Bay. Během šestnácti sezón odehrál v základní části NHL 1070 zápasů a na kontě má 850 bodů za 279 branek a 571 přihrávek.
Obranu Colorada posílí Eric Gelinas, jenž přichází do denverského mužstva z New Jersey výměnou za právo volby v třetím kole draftu v roce 2017. Devils draftovali čtyřiadvacetiletého rodáka z Vanieru před sedmi lety ve druhém kole (54. pozice). Dres New Jersey oblékl ve 156 utkáních (14+40).
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -