- Reklama -

Bojím se dalších otřesů mozku, raději končím, vzkázal Pierre-Marc Bouchard

- Reklama -

Někdejší forvard Minnesoty, kde strávil deset sezón, se rozhodl pověsit brusle na hřebík. Pierre-Marc Bouchard sice už NHL nehraje, zanechal tu ale natolik hlubokou stopu, že konec jeho kariéry oznamuje řada zámořských serverů.
Bouchard vstoupil do NHL v sezóně 2002-03, poté co byl v létě 2002 draftován v prvním kole jako celková osmička. Měl za sebou ohromující sezónu v juniorské QMJHL, kde v Chicoutimi nasbíral v 69 utkáních 140 bodů (46+94).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Na draftu si ho vybrala Minnesota, kde pak potivě plnil svěřené úkoly až do sezóny 2012-13. Další rok to zkoušel u newyorských Islanders, ale tady mu to příliš nešlo. Defenzivně laděný centr nakonec odehrál v NHL 593 utkání s bilancí 110 branek a 246 asistencí.
V létě 2014 odešel do švýcarského Zugu, kde odehrál dvě povedené sezóny. Pokaždé se stal nejproduktivnějším hráčem mužstva. Minulý ročník s 51 body (17+34), letos dokonce s 67 (12+55). Přes kvalitní odvedené výkony oznámil, že v jednatřiceti letech končí.
K ukončení kariéry ho vedly obavy z dalšího otřesu mozku. Rodák z frankofonní provincie Quebec řekl serveru sportsnet.ca v telefonickém rozhovoru, že se momentálně cítí zcela zdravý, má však strach z dalšího zranění. Podle svých odhadů zažil během kariéry asi tři otřesy mozku a bojí se dalšího.
„Právě teď jsem zdravý, moje hlava je v pořádku. Mám krásnou rodinu,“ zdůraznil hokejový útočník. „Stojí to za to? Odpověď zní ne. Mou prioritou je zdraví.“

Nevysoký útočník, Bouchard měří jen 173 centimetrů, si váží možnosti, že mohl hrát v NHL tak dlouho. „Byl to vždycky můj sen, přijít a hrát NHL. Nejsem vysoký chlap, všechno jsem si musel vybojovat, pořád jsem musel někomu něco dokazovat.“
Po nevydařeném angažmá u Ostrovanů byl odeslán na farmu a pak vyměněn do Chicaga. Nikdy tady nenastoupil. Zbytek sezóny strávil na farmě Blackhawks v AHL, takže se po jejím skončení rozhodl pro Švýcarsko.
„Z určitých důvodů jsem se rozhodl, že skončím. Několikrát v sezóně jsem inkasoval docela tvrdý hit. Zezadu a tak podobně. Měl jsem štěstí, že jsem se vážněji nezranil nebo neutrpěl další otřes mozku,“ vysvětlil důvody svého rozhodnutí Bouchard.
Foto: NVJ

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -